Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Eton-skjorten: Diskré, skandinavisk eleganse

Visste du at hver enkel Eton-skjorte består av hele 45 ulike deler – eller at den er sydd med over 12 000 sting?

Vi har mye å takke nabolandet i øst for. Sverige har ikke bare servert oss ABBA, Volvo, IKEA og en halv Skavlan. I 1928 begynte ekteparet Annie og David Petterson å produsere skjorter inne på det lille kjøkkenet i Gånghester, en snau time utenfor Gøteborg. I dag er Eton et av verdens mest anerkjente og største skjortemerker – med flaggskipbutikker i både New York og London.


«Skjortefabrikken spesial»

Med det ganske så finurlige dåpsnavnet «Skjortefabrikken spesial» – i tillegg til en uovertruffen teft for godt håndverk og stilsikkert design – ble familiebedriften straks en suksess. Ganske snart ble skjortene populære i nærområdet, og det tok ikke lang tid før ekteparet var blant Sveriges største produsenter av pene skjorter. Skjortefabrikken ekspanderte, og i forbindelse med eksport til Storbritannia, var ikke navnet veldig forenelig med engelsk uttale. Dermed ble selskapet døpt Eton.


Kvalitet, innovasjon og mangfold

På tross av verdensomspennende suksess, er hovedkontoret fremdeles å finne i det lille tettstedet, som er plassert midt mellom Oslo og København. Eton satser på premium kvalitet og kreativ innovasjon for å sikre et stilmessig mangfold. Med en filosofi om at alle kan eie en Eton-skjorte, er det ikke rart at suksessen har blitt så stor som den har blitt.Les også: 15 plagg alle menn må ha i garderoben Kragen

En skjorte består av flere elementer: kragen, mansjettene, passformen, materialet og de små detaljene. Førstnevnte er kanskje den mest iøynefallende detaljen på en skjorte, og i Etons kolleksjoner kan du velge mellom intet mindre enn tolv ulike kragevarianter:


Cut away

En av de essensielle kragene, opprinnelig utviklet for å matche den brede Windsor-slipsknuten, men som like gjerne kan brukes uten et slips.


Extreme Cut Away

En enda bredere variant av ovennevnte, som passer til mange ulike anledninger, et bredt spekter av slips og enda flere ansiktsformer.


Button Down

Opprinnelig designet for at ikke «flippene» skulle komme i veien under hestepolo, er det i dag en av de mest populære kragene som finnes.


Moderate Cut Away

En svært tradisjonell og smal krage som passer til smale slips med smale knuter, for et tidløst og formelt uttrykk.


Pointed

En spiss krage som veier lite, designet for å passe til en moderne stil og dra oppmerksomheten opp til ansiktet, og får deg til å se slankere ut.


Tab

En typisk «old school elegance»-krage som er svært smal, og fikk sin renessanse etter Bond-filmen Skyfall i 2012.


Pointed Pin

En skarpere utgave av den klassiske Pin-kragen, med definerte linjer som gir slipset et realt løft, både figurativt og bokstavelig.


High Cut Away

Krager skal ikke bare fremheve ansiktet, men også halsen – her kommer denne til sin rett. Perfekt for menn som ønsker et stramt uttrykk.


Evening Cut Away

En høy krage med relativt butte spisser, som skapt for å styles med en flott sløyfe, for en sofistikert stil.


Wing

En bitteliten krage, mer triangulær enn firkantet, som passer utmerket godt akkompagnert av en sløyfe, til mer formelle settinger.


Rounded

Med røtter fra den klassiske Club-kragen, er denne kragen en historiefortelling i seg selv.


Rounded Pin

Kragen som gir en kul fremtoning, med sine runde kanter og en «pin» som går tvers igjennom kragen, og som gir mannen en smal silhuett.


Mansjettene

God stil ligger ikke bare i de åpenbare elementene, men i de små detaljene som utgjør helheten. Her kommer mansjettene inn: de spiller en signifikant rolle i helhetsuttrykket.


Single Cuff

Med en enkel mansjett og en myk vinkel der knappen skal lukkes, er dette en diskré, edgy og formell klassiker. Denne mansjetten krever at du kan finne frem dine fineste mansjettknapper.


French Cuff

Den mest formelle av dem alle, som skapt for et avgjørende møte eller en kveld du trenger å imponere litt ekstra. Kan fint brukes uten dress, da den ikke har hull til mansjettknapper.


Double Buttoned Cuff

Denne typen har samme vinkel som Single Cuff, men er noe lengre. De to knappene gir deg et enda mer formelt uttrykk.


Lower Single Cuff

Som det fremgår i navnet, er denne kortere, skapt for økt komfort og ikke minst en illusjon om at du har lengre armer.


Rounded Single Cuff

En klassisk og tidløs variant, med enkeltknapp og avrundede kanter, for en mykere fremtoning.


Rounded French Cuff

Denne er ganske lik som den overnevnte, og brukes med mansjettknapper, som oftest i forbindelse med jobb, heller enn på kveldstid.


Turn Up Short Sleeve

Hei sommer! Her trenger du verken tenke på knapper eller komfort, det er allerede tatt hånd om. Et avslappet og delikat design, som skapt for uformelle settinger hvor du likevel ønsker å ha på deg skjorte.


Folded Short Sleeve

Et design for avslappende dager, som fint kan matches med chinos, sneakers eller hva enn du måtte ha hengende i fritidsgarderoben.


Skjorter for enhver anledning

Et endeløst utvalg av både smoking-, business-, hverdags- og kveldsskjorter, kan gjøre valget vanskelig. Velg hvor mye eller lite stretch du vil ha, om du ønsker bomull, lin eller sateng – eller hva med denim? Andre populær materiale er poplin, Textured Twill, FineTwill og Signature Twill.


Jobb, middag, fest, bryllup, bursdag, en lunsj i byen: det er alltid en grunn til å ha på seg skjorte og du finner garantert opptil flere som matcher dine behov i Etons sortiment.


Gratis justering på din skreddersydde skjorte

Visste du at du får en gratis justering inkludert, hvis du kjøper et plagg hos Ferner Jacobsen? Dette gjelder selvfølgelig Eton-skjorter også. Vi gir deg også muligheten til å bestille din helt egen skjorte gjennom vår målsøm! Da står du fritt frem til å velge hva slags materiale du ønsker på din nye favorittskjorte, samt legge på initialer og mange andre valg når det kommer til stolpe, krage og mansjett. Velkommen innom en av våre butikker i Oslo, Fredrikstad eller på Fornebu for en hyggelig prat og handel!

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH