Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Om oss

Året er 1916. Solen har så vidt tatt fatt på jobben med å smelte snømengdene i Oslos gater, lovnader om at sommeren nærmet seg er i ferd med å plante seg i forventningsfulle nordmenn.

I Kirkegata 30 i Oslo finner vi 31 år gamle Ferner Jacobsen, i hånden holder han sin aller første leiekontrakt. Forretningslokalet i Kirkegata skal vise seg å være starten på et nå over 100 år gammelt fasjonabelt eventyr, som den dag i dag står sterkere enn noen gang.


Her starter fortellingen om Ferner Jacobsens imponerende reise, til glede og inspirasjon for yngre generasjoner.


Service i fokus

Syv år tidligere – åpnet amerianeren Gordon Selfridges det første moderne varehuset i Storbritannia – etter inspirasjon fra sitt hjemland, der man hadde revolusjonert handleopplevelsen og satt fokus på service og kundeopplevelse allerede rundt århundreskiftet. Dette var til inspirasjon for unge Ferner. Visjonen ble å ha kunden i fokus og tilby den beste handleopplevelsen. Det første året omsatte butikken for 125 kroner totalt. Noe som var å regne som en stor suksess etter 1916 standard i Kristiania.


Byen var i rivende utvikling – og byttet navn til Oslo i 1924. To år senere hadde den hardtarbeidende og visjonære gründeren spart opp midler til å kjøpe seg sitt eget bygg, for å huse den fremgangsrike butikken – valget falt på ærverdige Stortingsgaten 14 – dette skulle bli flaggskipet til Ferner Jacobsen de neste 100 årene, frem til den dag i dag.


Støtter norsk design

Ferner Jacobsen har tatt rollen som en institusjon innenfor norsk motebransje, og alltid med en ambisjon om å være en viktig del av nordmenns garderobe. Det har derfor vært viktig å være relevant i tiden og støtte opp om og bidra til å bygge norske merkevarer.


Siden oppstarten har fokuset på norsk design og norske produsenter vært stort, men alltid i kombinasjon med å bringe eksklusive og klassiske europeiske merkevarer fra fra Italia og England til det norske markedet.


Vi ser hvor høyt våre kunder verdsetter norsk design av høy kvalitet. Og Ferner Jacobsen er stolt av å ha vært en samarbeidspartner og viktig bidragsyter i å bygge Norske merkevarer som Holzweiler Items, Cathrine Hammel, SWIMS, FWSS og Arnie Says.


By Ferner Jacobsen

Med over 100 års erfaring og 50 varemerker i butikkene er det ingen tvil om at Ferner Jacobsen kjenner både moteindustrien og sine kunder godt. Med denne kunnskapen, erfaringen og øye for design har «By Ferner Jacobsen» oppstått. Tanken bak er enkel: Vi vil bruke vår kompetanse og lange erfaring til å skape noe i vårt eget navn. By Ferner Jacobsen gjenspeiler det vi alltid har stått for; fantastiske kvalitet, godt design og riktige priser. By Ferner Jacobsen-kolleksjonen består av et bredt sortiment av klær, sko og tilbehør til både kvinner og menn.


Les også: Privat shopping hos Ferner Jacobsen


Familiebedrift

Familie er viktig. De holder oss godt plantet på bakken, familien forteller når vi kunne gjort noe bedre og gir oss ros, når vi har gjort noe utenom det vanlige.


Ferner Jacobsen er en stolt familiebedrift. Våre verdier er forankret i de tradisjoner som er nedarvet i generasjoner. Vår bedrift bærer vårt navn. Det gjør at vi alltid ønsker å vise oss fra den beste siden. For oss er det den eneste måten vi vet å drive forretninger på.


For oss er bedriften mer enn bare en jobb. Det er en tradisjon, det er arv og det er historie.


Vår egen historie.

Ferner Jacobsen Oslo


Våren 1916 signerte 31 år gamle Ferner Jacobsen leiekontrakt i sin aller første forretning, City Magazin, i Kirkegata 30. Den første dagen omsatte han for 2 kr og 85 øre, og 125,- totalt det samme året. Det høres kanskje ikke mye ut, men dette var en stor suksess! For Ferner Jacobsen var kundefokuset en av hans viktigste strategier. Etter ti år med suksess trengte Ferner Jacobsen større plass og kjøpte bygget i Stortingsgata. På samme sted, i samme lokale, holder vi til i dag.


Ferner Jacobsen Fredrikstad


Ferner Jacobsen AS etablerte seg i Fredrikstad i 1971. Da overtok vi Finn Røising A/S, som var en eksisterende høyprofilert herreforretning i byen. Finn Røising fortsatte driften som daglig leder av Ferner Jacobsen Fredrikstad, som da holdt til i Farmannsgaten. Forretningen solgte de beste og kjente klesmerkene for herrer allerede da. Ferner Jacobsen sitt eiendomsselskap kjøpte i 1995 Nygaardsgaten 48, og totalrenoverte gården til den nåværende butikken som er på ca 200 kvadratmeter. For dette ble de tildelt byggeskikkprisen i 1996, og bygget er et av de få trehusene som har overlevd i gågaten. Butikken ble kåret til årets motebutikk i 2010, og mottok også en pris for beste utstillingsvinduer samme år.


Ferner Jacobsen Nettbutikk


Ferner Jacobsens moteeventyr på nett startet allerede i 2014 og er i dag på sin tredje, og hittil beste, utgave av den digitale klesbutikken. På www.fernerjacobsen.no får du utvalget fra butikkene våre i Oslo og Fredrikstad, samt egne merkevarer du kun finner på nett.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH