Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

5 grunner til å investere i kvalitetsklær

Er kvalitetsklær verdt investeringen, egentlig? Så absolutt! Her er fem gode grunner til hvorfor.

Før vi går til innkjøp av klær, er det særlig to ting vi tenker på. Hva koster plaggene? Og hva skal de brukes til? Pris og bruksområde er det vanlig å ta forbehold om når vi handler klær. Varighet, derimot, faller ikke alle like naturlig å tenke på. Når vi velger klær av kvalitet, er det gjerne fordi vi tenker at de varer, sitter godt på og tar seg bedre ut. Alt dette er riktige antakelser. Videre er investeringen i kvalitetsklær godt for lommeboka samtidig som det sparer miljøet.


1. Materialet i kvalitetsklær er mer slitesterkt

Klær med god kvalitet har gjerne en høy grad av naturmaterialer med plantefiber, som for eksempel bomull, lin, ull og viskose. Er du ute etter å holde lengst mulig på fargen i klærne, er eksempelvis ull og viskose svært gode tekstilfibre.


Klær med en høyere andel naturlige fibre har selvbeskyttende egenskaper. Med blandingsmaterialer i klærne og en høy andel syntetiske fibre (for eksempel akryl), er det større fare for nupping.


2. Klærne trenger ikke vaskes så ofte

Siden klær av høy kvalitet sjeldent trenger vask eller mange runder i vaskemaskinen, vil de heller ikke bli utsatt for unødig slitasje. Klær med gode, naturlige tekstilfibre er tross alt selvrensende. De er svale og tillatt å «puste», som vil si at de nesten lufter seg selv.


Les også: Slik vasker du kasjmir


3. Kvalitetsklær er godt konstruert

Alt fra snitt, sømmer og måten tråden er vevet på, utgjør klesplaggets konstruksjon. Slike teknikker gir ikke bare et godt resultat. Et velkonstruert plagg vil ha betydelig bedre passform enn et som er sydd sammen i en fei.


Dessuten er tyngre og tettere vevd stoff mer levedyktige. Når sømmene sitter tett, kan du dra i det uten at plagget rives i stykker med det samme. Jo tettere plagget er sydd, desto lenger vil plagget holde seg.


Les også: Hvorfor er dressens konstruksjon så viktig?


4. Det lønner seg i det lange løp

Nå har vi jo funnet ut at kvalitetsklær varer lenge på grunn av det slitesterke materialet, det svært lille behovet for vask og slitasje, og den gode konstruksjonen de har. Denne levedyktigheten gjør at de kan brukes år etter år – uten å bli erstattet. Å velge kvalitetsklær vil da naturligvis redusere forbruket ditt. Det er godt for lommeboka di.


Har du først investert i et klesplagg av kvalitet, har du sannsynligvis tenkt deg nøye gjennom valget på forhånd. På denne måten er du mer tilbøyelig til å ta vare på plagget – rett og slett fordi du verdsetter det.


Les også: Slik bør du behandle dressen din for at den skal vare lengst mulig


5. Med kvalitetsplagg sparer du miljøet

Kvalitetsklær kjennetegnes gjerne ved at de er laget av naturlige materialer. Naturmaterialer som ull er biologisk nedbrytbart og en fornybar ressurs. Men dette er langt fra den største grunnen til at du sparer miljøet med klær av kvalitet.


Det desidert viktigste miljøtiltaket i moteindustrien er å redusere forbruket av klær. Når du eier klesplagg som varer livet ut, bidrar du nettopp til denne reduksjonen. Å investere i kvalitetsklær er å investere i miljøet: Det er et bærekraftig valg på alle måter.


Vi i Ferner Jacobsen gir deg trygghet i kvalitet med hvert klesplagg. Finn ditt neste kvalitetsplagg eller -tilbehør i butikken nærmest deg, eller her i nettbutikken!

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH