Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Den ultimate skjorteguiden for damer

Skjorten er et essensielt plagg som bør være å finne i enhver garderobe. Med denne skjorteguiden får du vite hvordan du velger riktig størrelse og passform for deg!

Der menn på sin side ikke varierer like mye i kroppsfasong, har kvinner et større antall former. Brystet kombinerer seg med hofter og en midje med flere forskjellige mål, og vice versa. Den riktige skjorten står i samsvar med alle disse partiene.


Skjorte med V-hals skjerper

For deg som enten ønsker et spissere eller mer skjerpet uttrykk, er en skjorte med V-hals perfekt. Denne utringningen har et beskjedent snitt som gir en lang og slank hals. Samtidig trekker det blikket opp mot ansiktet. En skjorte med knepping helt opp til halsen er et fint alternativ. Da lar du de øverste knappene være åpne.


Oversized eller skreddersydd dameskjorte?

En oversized skjorte fungerer ved at den stikker seg ut som betydelig større enn buksen, shortsen eller skjørtet du har på deg. Har du litt rettere eller smalere hofter, kan du gjerne la skjorten henge ned langs underdelen. Ellers bør du fremheve hoftene du har ved å stikke halve skjorten ned i en bukse som strammer inn midjen. Slik forsikrer du at skjorten holder seg på plass.


Den skreddersydde skjorten former seg etter deg, og er mer formell. Bruk gjerne denne i en profesjonell setting eller høytidelig feiring.


Les også: Den hvite skjorten: 6 måter å style den på


Rette linjer i skjorten forlenger

Ønsker du å gi inntrykk av å være lengre, bør du velge en skjorte med rette linjer. Linjene kan være i form av sømmer, mønster eller andre detaljer som gir en forlengende effekt. På tilsvarende vis vil horisontale gi deg et bredere uttrykk.


Stram inn midjen med figursydd skjorte

I den klassiske looken fra 40- og 50-tallet står det figursydde uttrykket svært sentralt. Den figursydde skjorten har en innsydd midje som gir en figurnær passform. Vil du gjøre formen tydeligere, velg gjerne en modell med spisse skuldre.


Feminint preg med kortere ermelengde

Skjorten utgjør mer enn bare kragen og midjen. Lengden på ermene vil kunne påvirke helhetsinntrykket betraktelig. Ønsker du et mer feminint uttrykk, kan du gjerne gå for en skjorte med hakket kortere og litt videre ermer. Slik fremhever du en noe undervurdert femininitet hos kvinnen: håndleddet. Fremhever du denne bortgjemte kroppsdelen, kan du ganske enkelt uttrykke en subtil eleganse – gjerne akkompagnert av smykker, en klokke og velstelte negler.


Ta en titt på vårt utvalg av flotte skjorter for damer!

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH