Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Den ultimate skjorteguiden for herrer

Gjøre inntrykk, bygge karakter, eller bare føle deg fin? Skjorten kan gjøre alt dette, og mer.

Enten den går inn i finstasen eller din personlige signatur, er skjorten etablert som et klassisk og respektabelt basisplagg. Plagget glir inn i enhver anledning, som du trygt kan slenge på deg i hui og hast.


Å gå like fort frem når du skal finne din skjorte, er nok ikke alltid det beste. Kanskje tyr du til en vanlig nødløsning: Du røsker med deg en eller annen skjorte i standardstørrelse etter en svipptur innom klesbutikken.


Så hva er den riktige skjorten for deg? Og må det være vanskelig å finne? Struktur, stoff og stil er alle viktige markører i valget av skjorte. Vi gjør valget ditt litt enklere med denne veiledningen. Og vet du hva som kjennetegner en tilnærmet lik skreddersydd skjorte, vet du det i lang tid fremover.


Slik skal skjorten sitte på menn


Passform

Vil du fremheve overkroppen med en kroppsnær skjorte, bør du velge en skjorte som er slim fit. Ønsker du bevegelsesfrihet samtidig som du holder deg sømmelig, går du for regular fit. Denne klassiske modellen har en rettere og smal passform. Skjorten som faller midt mellom disse, er såkalt fitted – et anstendig valg. Den svinger inn i ryggen, men en fitted skjorte vil fremdeles være komfortabel.


Lengde

Sjekk at skjorten er akkurat passe lang med denne testen: Når du holder armene ned langs kroppen, skal skjorten slutte ved håndleddet. Enkelt og greit!


Størrelse

En god skjorte sitter fint på skuldrene og brystpartiet. Er den for stram, vil du kjenne det i at knappene spriker. Kjenn etter om kragen sitter godt òg. Får du plass til to fingre nedi kragen, er det perfekt. Når du prøver skjorten på, skal du kunne kneppe igjen den øverste knappen.


Les også: Hvordan stryke skjorter? Våre 5 beste tips
Hvit eller farget skjorte? Et utvalg er lurt!

Siden du nå har funnet ut av formen på skjorten din, kan du gyve løs på den morsomste biten av letingen: å finne ut av fargen og eventuelt mønsteret.


Den hvite skjorten er utvilsomt et klassisk valg som aldri slår feil. Det samme gjelder den lyseblå. Er stemningen lagt an til å være mer avslappet eller festlig, kan du gjerne friske opp garderoben med farger som går til enhver sesong og tid på døgnet.


Les også: Eton-skjorten: Diskré, skandinavisk eleganse


Velg riktig skjorte for anledningen

Særlig for de mer formelle anledningene, skal du være nøye med fargevalget. Her er det som oftest hvite, blå og grå skjorter som går igjen.


Les også: Fra casual til formelt: Dette betyr de ulike kleskodene


Kjennetegnet for en høytidelig begivenhet er at du skal knyte slipset på en spesiell måte. Skal du stille med et formelt antrekk, velger du en skjorte med den klassiske «Straight»-kragen. Denne passer til alle slipsknuter.


For noe mer avslappet stil, kan du gjerne gå for en tidløs «Oxford»-skjorte. Denne er like fin utenpå buksene som når den er stukket nedi.


Flanellskjorten er varm og romslig, og ligger òg på den uformelle siden. Denne passer fint i vinterhalvåret. Linskjorten er for de varmere dagene, derimot, og er et sofistikert valg. Den er attpåtil behagelig, lett og luftig.


Trenger du en ny skjorte? Ta en titt på vårt flotte utvalg av skjorter for herren!

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH