Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Derfor bør du velge en målsydd dress

En målsydd dress er for deg som vil gjøre en solid og langvarig investering i dressgarderoben. Selv om en ferdigsydd dress kan ha et flott design og god kvalitet, er det ingenting som vil sitte bedre på deg enn en dress som er sydd etter dine mål og preferanser.

Fordelene med målsøm

Alle kropper er ulike. Uansett om to personer er like høye og bruker samme størrelse i – for eksempel – gensere, vil kroppene deres likevel være veldig forskjellige. Den ene kan ha mye lenger overkropp, bredere armer, smalere midje og større lår enn den andre – selv om de kanskje er like brede i skuldrene. Det betyr at en dress i samme størrelse vil sitte ulikt på de to personene, og den vil sjeldent passe perfekt på noen av dem. Den kan for eksempel være for smal over armene, for bred over midjen, for trang i ryggen, for smal i øverste del av lårene eller ikke sitte optimalt på andre deler av kroppen.


Med målsøm tar vi utgangspunkt i en dresstørrelse, og deretter måler en av våre eksperter hvor det bør gjøres små og store endringer, som ofte ikke kan gjøres av en skredder på en ferdigsydd dress. Du får da en dress er tilpasset målene til din kropp, slik at den sitter perfekt, samme hva slags kropp du har. Ikke bare vil det bli mer komfortabelt å bruke dressen, den vil også sitte som et skudd. En målsydd dress vil i tillegg ikke være like utsatt for slitasje forårsaket av dårlig passform, som de fleste ferdigsydde dresser er.


Har du kraftige lår? Da kan vi med målsøm sy ut dressbuksen øverst ved lårene, slik at buksen holder en fin smal fasong uten å bli for stram.


Har du smale underarmer? Med målsøm kan vi sy inn ermene for å unngå hengende, løst stoff.


Har du et smalt bryst? Da kan vi sy inn på spesifikke punkter på skjortebrystet for at det skal bli mindre luft rundt brystpartiet.


Dette er bare noen få eksempler på mulighetene som finnes ved målsøm av dresser. Hos oss kan du få en målsydd dress med halv kanvas og italiensk ullstoff for kun 8 800 kroner – som vel å merke er nærmest tilsvarende prisen på en av våre rimeligste dresser.Les også: Hvilken dress får du til ditt budsjett hos Ferner Jacobsen?Slik er målsømprosessen

Fra du ankommer butikken til dressen er bestilt vil det gå maks en time dersom du verken har tatt mål før, eller har bestemt hvilket stoff du vil ha dressen i. Det tar cirka fire uker fra du har bestilt dressen til den henger klar i butikken hos oss.


Bestillingsprosessen starter med at du booker en time med en av våre målsømsspesialister. Når du kommer, starter vi med å finne en dressjakke som passer deg i skuldrene, og en dressbukse som sitter fint i midjen. Dette blir utgangspunktet når vi tilpasser dressen for deg. En av spesialistene vil så gi deg råd for hvordan dressen bør sys om, og dere går så gjennom alle mål slik at du skal få dressen akkurat slik du ønsker den.


Etter at målene er på plass, er det på tide å velge stoffer og detaljer. Vi har flere hundre forskjellige stoffer å velge mellom, der de fleste er en variant av ull. Stoffprøvene har vi i butikk, men de finnes også på nettsidene til Atelier Munro – der kan du allerede nå gjøre research om hvilket stoff du ønsker deg. Etter at stoffet er valgt, er det på tide å se på detaljene. Vil du at dressen skal være hel eller halv kanvas? Hvilke og hvor mange mansjettknapper ønsker du? Hva slags knapphull vil du ha? Hvilke sømmer ønsker du? Hvilken farge eller design vil du ha på linningen? Vil du ha oppbrett eller «pleats» på buksen? Det finnes mange andre valgmuligheter å utforske som du også finner på Atelier Munros nettsider.


Tips: De fleste velger å legge til et personlig monogram i linningen på innsiden av dressjakken, og dette koster ikke noe ekstra. Her kan du velge å for eksempel ha navnet ditt, bryllupsdato eller annen tekst du kunne tenke deg for å gjøre plagget ditt mer spesielt.


Etter rundt fire uker vil dressen din være klar i butikken. Da kan du komme innom og få endret detaljer som lengde på armer og ben, om du skulle ønske å ha de litt lengre eller kortere. Målene du har tatt vil ligge lagret hos oss, så når du ønsker å bestille ny dress, jakke eller bukse kan du når som helst kontakte oss for å bestille på ny uten å ta nye mål.


Er du interessert i målsøm fra Atelier Munro? Ring 22 86 24 00 eller send en e-post til marius@ferner.no for å booke time.


Hos oss kan du også få målsydde dresser fra italienske Corneliani og Ermenegildo Zegna, som er noen av verdens mest anerkjente dressleverandører. Corneliani har startpris på cirka 15 000 kroner, mens startprisen hos Ermenegildo Zegna er på cirka 20 000 kroner. Send mail til malsom@ferner.no om det høres interessant ut.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH