Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Dress to impress! Slik kler du deg på jobbintervju

Har du kapret et intervju til drømmejobben og lurer på hvordan å gjøre best inntrykk?

Utstråling, kunnskap og god formidlingsevne er selvfølgelig det aller viktigste, men klærne du har på deg er vel så virkningsfullt når det kommer til å overbevise arbeidsgiver om at du er den rette kandidaten.


Førsteinntrykk er alt

Det tar ikke lange tiden før vi mennesker gjør oss opp en mening om andre. De første sekundene i et møte vil ofte være avgjørende for hvordan resten av intervjuet vil utspille seg. Derfor er det viktig å tenke over hva du skal ha på deg før den store dagen. Det er ikke så mye som skal til for å gi et godt førsteinntrykk, og føler du deg bra, vil du i tillegg prestere bedre.


Gjør litt research på forhånd og finn ut hvordan de ansatte på arbeidsplassen vanligvis kler seg. En grei pekepinn er uansett alltid å kle seg fint, gjerne litt penere enn du ville gjort en vanlig hverdag.


Les også: Hvordan stryke skjorter? Våre 5 beste tips 


Til henne

Selv om et intervju er en formell setting, er det ikke alltid situasjonen tilsier at du må kle deg i stivt og upersonlig. Det er lov å leke seg litt med både snitt og farger, så lenge du ikke du drar det for langt. Fokuset til intervjuer skal tross alt være deg som person, ikke den alt for store utringningen eller litt for minimale skjørtet.

Med en flott bluse eller skjorte i en frisk farge er mye gjort. Går du for en skjorte med et mer klassisk snitt, kan du med fordel velge en med et stilfullt mønster. Pass på at det ikke blir for bråkete – nøytrale farger er å foretrekke om mønsteret gjør mye ut av seg.


Går du for en mer enkel overdel som en topp eller en T-skjorte, kan du en slenge en elegant blazer over for et profesjonelt uttrykk. Dersom du trives bedre i ensfargede plagg, vil en bluse med et feminint snitt, gjerne i tekstiler som chiffon eller silke. Med en elegant penbukse og noen lekre pumps eller støvletter er antrekket komplett.


Ønsker du å bruke skjørt eller kjole, bør du gå for en ensfarget modell med et enkelt snitt. Unngå plagg med strass og mye dilldall – her er den lille sorte et godt valg.


Når det gjelder tilbehør bør du holde det relativt nøytralt. Gjør deg opp noen tanker om hva som passer best til antrekket, både når det gjelder veske, sko og smykker, slik at du får et sammenhengende stiluttrykk. Statement-smykker eller hæler i en sprek farge kan være svært stilig om resten av antrekket er tonet ned. Er overdelen din i en sterk farge eller i et ekspressivt mønster, bør du gå for mer nøytralt tilbehør.


Til ham

Det er mange som sverger til dressbuksen og den standard hvite skjorten i intervjusammenheng. Det trenger du ikke nødvendigvis. Det kommer selvfølgelig an på arbeidsplassen du søker deg til, men det er gjerne litt rom for å leke seg litt.


På sommerhalvåret vil noen kule chinos være like så virkningsfullt som en dressbukse. Du kan enkelt gjøre antrekket mer pyntet med en stilig blazer utenpå en skjorte i en nøytral farge. En annen variant er en enkel genser over en skjorte, gjerne i et stoff som kasjmir eller bomull.


Om jobben du søker til er en høy stilling eller krever et mer formelt jobbantrekk, slår en flott dress aldri feil. Den trenger nødvendigvis ikke være sort, en blå dress med et par brune monkstraps eller en grå modell med sorte, klassiske Oxfords oser av profesjonalitet og selvsikkerhet.


Vil du ha et mer lekent uttrykk, er en skjorte med et morsomt mønster i kombinasjon med en penbukse veien å gå. Pass på at mønsteret ikke blir for bråkete og forstyrrende. Når det gjelder tilbehør er en smart stresskoffert eller dokumentmappe alltid en sikker vinner. Det samme er en flott klokke, et lekkert slips eller stilige mønstrede sokker som titter frem mellom sko og bukseben.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH