Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Hva er «den lille sorte» og hvordan styler du den?

Liten og sort? Ja – men aldeles sofistikert. Skal du på fest eller trenger du bare et pent antrekk? Da vil du aldri gå feil med den lille sorte! Vi gir deg våre beste tips til hvordan du styler den.

Tidenes mest ikoniske cocktailkjole fungerer til det aller meste, og bør være å finne i enhver kvinnes garderobe. Dette er kjolen som tillater deg å være maksimalist eller minimalist – alt ettersom hva du gjør (eller ikke gjør) med den.


Chanel gikk først ut med den lille sorte (LBD)

Moderne for sin tid, og et klassisk valg i dag: Da den lille sorte ble lansert av moteskaperen Coco Chanel i 1926, ble den et symbol på den nye, moderne kvinnen. Den aller første LBD (engelske little black dress) hadde lange ermer og en enkel, rett silhuett.


I dag har cocktailkjolen blitt foreviget som et sofistikert plagg. Kjolen er allsidig og kommer stadig i nye utgaver: med dyp utringning eller høy hals, med åpen eller lukket rygg, med eller uten ermer, og kan være løs- eller ettersittende. Likevel er det ingen tvil om dens opphav. LBD har en ubestridt plass i moteverden, og vil aldri gå av moten.


Løft den lille sorte med riktig tilbehør

Helt siden den romantiske komedien «Breakfast at Tiffany’s» kom ut i 1961, har bildet av en ung, fri og stilfull Audrey Hepburn brent seg fast i minnet til seere verden over. Med massive perlesmykker, sorte solbriller og oppsatt hår, vises hun på sitt mest glamorøse. Og hvilken kjole står alt tilbehøret til? Den lille sorte, vel!


Med sine enkle snitt og få detaljer, kjennetegnes kjolen nettopp ved at den enkelt lar seg løfte opp. Skal du på date, er kjolen nydelig med knehøye støvletter og blazer eller skinnjakke. Eller skal du slå ut håret og svinge rockefoten? Velg deg et par pumps med høythengende ørepynt.


Tar dere middagen ute, kan du gjerne bruke et par sorte strømpebukser til. Slik holder du deg sømmelig uten å bli for stram. Er kjolen mønstret, kan du gjerne snike inn fargen fra detaljene i resten av tilbehøret. Et par høye hæler til den knelange kjolen et utmerket valg, og vil forlenge leggene dine.


Les også: 15 plagg alle kvinner bør ha i garderoben


Tilbehør som holder den lille sorte nedtonet

Vil du heller la kjolen snakke for seg selv, kan du gjerne droppe smykkene.

På en fin sommerkveld kan du heller bruke en enkel clutch til. Gå gjerne i et par lave hæler eller flate sandaler i nude farge. Har du en hyggelig helgelunsj i vente, er ballerinasko og en deilig ullgenser tredd over helt perfekt.


På jobb kan kjolen styles ned med flate sko, akkompagnert av blazeren. Har skjorten korte ermer, kan du bruke den med en hvit skjorte under. Det gir deg et formelt og raffinert uttrykk.


Utforsk vårt flotte utvalg av den lille sorte!

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH