Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Hva kan du om kleshengerens historie?

Det er lett å tenke at produktet du sannsynligvis bruker hver eneste dag, alltid har vært en del av garderoben. Likevel er kleshengeren faktisk yngre enn mange kanskje skulle tro.

En kleshenger er en anordning for å henge opp klær. Den lages vanligvis i materialene plast, tre eller stål, og brukes til å henge opp jakker, gensere, kjoler, skjorter og andre klær som krever strengere vedlikehold enn alle de krøllete plaggene i skuffen. Dette er fakta de fleste vet, men har du noensinne tenkt på når den første kleshengeren så dagens lys og hvor den oppsto?


Hvem oppfant den første kleshengeren?

Hvem som kan påta seg æren som kleshengerens grunnlegger, strides de lærde om. Det er likevel en viss enighet om at den første utgaven dukket opp i 1869, av en mann ved navn O. A. North of New Britain Connecticut. Også andre opp gjennom historien har blitt titulert som opphavsmenn.


En annen historie fra nordøstlige delen av USA skal ha det til at A. J. Parkhouse of Jackson, ansatt i et selskap i Michigan, en morgen i 1903 kom til jobb og ergret seg over at alle knaggene i gangen var opptatt. I stedet for å slenge jakken sin på gulvet, fant han en metalltråd som han bøyde til den formen vi i dag kjenner kleshengeren som. Christopher Cann er en tredje person som har blitt kreditert. Han skal ha funnet opp kleshengeren da han var student ved Boston University.Les også: Reparere ødelagte klær? Så enkelt kan du gjøre det Den norske kleshengeren

I dag er majoriteten av kleshengerne importert fra Kina, Sverige, Danmark, Polen og Tyskland. Likevel sto vi på 1900-tallet for mye av produksjonen selv. Norsk Klæshengerfabrikk på Mysen var den største produsenten av kleshengere i treverk. Men plastens oppstandelse som bruksmateriale på 70-tallet gjorde at fabrikkene ble utkonkurrert og til slutt gikk konkurs.


Kanskje er det nettopp fra Norsk Klæshengerfabrikk at Holzweiler, det fremgangsrike norske klesmerket med søskenparet Susanne og Andreas Holzweiler i spissen, har hentet inspirasjon. Merket, som i senere tid har tatt steget ut av Norge og begynt å vise sine kommende kolleksjoner under Copenhagen Fashion Week, har en liten, hvit kleshenger som sin subtile signatur på plaggene. Mest kjent er «Hanger Hoodie» – båret av en rekke norske motepersonligheter, så vel som modellyndling Gigi Hadid.


En revolusjonerende oppfinnelse

Det var mange om beinet som ville videreutvikle de første utgavene av den opprinnelige kleshengeren. At den ikke ble oppfunnet før 1800-tallet, virker kanskje rart for mange. Det revolusjonerende designet gjør det ikke bare mulig å ta bedre vare på klærne, men gjør det også lettere å organisere klesskapet og få plass til flere plagg på mindre areal.


I dag finnes det flust av ulike typer kleshengere. Noen har bredere endestykker for å bevare formen på plaggets skuldre, mens andre har klyper på hver sin side av stangen, perfekt for å henge opp bukser eller kjoler. Samtidig finnes det også egne buksehengere, dresshengere og jakkehengere – alle oppfyller de hver sin funksjon i garderoben.


Kleshengere «by Ferner Jacobsen»

Det sier seg selv at kvalitetsplagg fortjener å bli behandlet med kjærlighet. Derfor består vårt sortiment også at våre helt egne kleshengere. Foruten at de er laget i dype brun- og rødfarger med et elegant preg, er også treverket av ypperste kvalitet. Med brasiliansk tre og mahogany som materialer, kan du være trygg på at du har det beste innen klesoppbevaring.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH