Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Hvorfor er dressens konstruksjon så viktig?

Dressens konstruksjon er hovedsakelig det som skiller prislappene på dresser fra hverandre. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor dressens konstruksjon påvirker prisen på dressen, og hvorfor det er verdt å bruke noen ekstra tusenlapper på en god dress.

Med dressens konstruksjon mener vi det som befinner seg under ullstoffet i dressjakken, og som vanligvis er skjult på innsiden. Her ligger det et stoffstykke som bestemmer hvordan dressen ser ut, oppfører seg, hvor godt den puster og hvor komfortabel den er å bruke. Den største forskjellen på dyre og rimelige dresser er altså som oftest dressjakken, da prisforskjellen på buksene ikke vil være like stor.


Det finnes to hovedtyper konstruksjoner: Kanvas, limt og ukonstruert. Vi vil nå gå gjennom de ulike typene, og presentere en sammenligning av konstruksjonene.


Kanvas konstruksjon

En dressjakke med kanvas er den mest tradisjonelle og dyreste måten å produsere en dress på. Her brukes det som oftest hestehår til å sy konstruksjonen, som gjør at den blir lett, fleksibel, pustende og at den holder fasongen selv om den blir krøllet. Dette stykket sys så til dressen, og gjør at dressen følger kroppens bevegelser og etter hvert former seg etter kroppen til brukeren.


En dress med kanvas konstruksjon vil kunne holde seg fin bruk etter bruk, og vil ikke miste formen så fort som de andre konstruksjonene kan. Det tar tid å produsere dresser i denne konstruksjonen, og nettopp derfor koster slike dresser mer enn andre varianter. Hos oss i Ferner Jacobsen får du dresser med kanvas konstruksjon fra Corneliani og Ermenegildo Zegna. 


Det finnes også rimeligere varianter av kanvas konstruksjonen. Ettersom brystpartiet er det viktigste på dressen, velger noen å lage bryststykket i kanvas, men ikke fullføre fra brystet og ned til enden av jakken. Dette kalles for halv kanvas, og er noe rimeligere enn full kanvas. Vi har noen sesonger et utvalg halv kanvas-dresser og blazere fra Hugo Boss. Du kan velge både full og halv kanvas om du velger å sy en «made-to-measure» dress fra Atelier Munro.Les også: Hvilken dress får du til ditt budsjett hos Ferner Jacobsen? Limt konstruksjon

Limte konstruksjoner er typen det selges mest av i Norge. Limt konstruksjon oppsto for å kunne masseprodusere dresser og blazere på en rimeligere og mer effektiv måte enn ved tradisjonell kanvas konstruksjon.


For å produsere en limt dressjakke brukes det et utvalg assorterte materialer, som går gjennom en varmeprosess, og limes til ytterstoffet. Dette fører til at jakken ikke sitter like fint, følger kroppen på samme måte, puster like bra, eller holder tidens tann som en dressjakke med kanvas. Da dressene er limte er det liten sjanse for at de blir ødelagte i rens. Men dersom varmen blir for høy under renseprosessen vil limet boble, som blir veldig synlig på utsiden. Det er ikke ofte dette skjer, men det er verdt å være klar over når du sender dressen til rens.


Fordelen med en limt konstruksjon er altså prisen, og for de fleste er en dress med en limt konstruksjon mer enn bra nok. Hos Ferner Jacobsen finner du dresser med limt konstruksjon fra Hugo Boss og Polo Ralph Lauren. 


Ukonstruert

I tillegg til limt- og kanvaskonstruerte dressjakker, finnes det også jakker uten konstruksjon. Stoffet og sømmene er det eneste som holder en ukonstruert dressjakke sammen, som gjør at den får et mye mer avslappet utseende. Dette er en type konstruksjon blant annet italienerne er glade i å bruke til hverdagsantrekk. På grunn av at slike jakker ikke har konstruksjon eller linning, puster de bedre enn de to andre konstruksjonene, og fungerer derfor veldig bra om sommeren.


Vi i Ferner Jacobsen mener likevel det er verdt å noen ekstra tusenlapper på en dress med kanvas. Da får du en dress med bedre passform, er mer behagelig og holder seg mye bedre over tid. Utforsk sortimentet her eller stikk innom en av våre butikker.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH