Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Invitert i bryllup? Dette betyr kleskodene

Du er  invitert i bryllup og plutselig slår det deg: du må finne noe å ha på! Et bryllup har gjerne en egen kleskode og det er noen fallgruver du bør forsøke å styre unna. Vi gir deg en liten guide til de ulike kleskodene.

Er du invitert i et hagebryllup, et bryllup på et fransk slott eller et urbant bryllup arrangert på et utested? Selv om man kan tolke dresskoden en del ut fra hva slags bryllup man er invitert i, er det alltid fint med en instruksjon. Vanligvis har brudeparet informert om dresskoden i invitasjonen.


Det viktigste er at du er pent nok antrukket for kvelden og at du kan lene deg tilbake og nyte feiringen av kjærligheten uten å stresse med hva du har på deg.


Les også: Derfor bør du velge en målsydd dress


Sommerkjole eller kjole og hvitt?

Det er lov å føle seg rådvill som gjest i bryllup, det er tross alt ikke noe man deltar på hver dag. Skal man kjøre loafers eller pussede lakksko? Er det innafor med kjole til knærne? De ulike dresskodene kan enkelt forklares slik:


Pyntet

Her skal man pynte seg, du må altså legge jeansen hjemme. Kjolene trenger ikke være lange og dressen kan være en lys og luftig sommerdress.


Mørk dress

Den viktigste forskjellen er at dressen er mørk, altså blå, sort eller mørk grå. Kjolene er både korte og lange og hakket mer formelle enn en pyntet dresskode.


På utkikk etter dress? Ta en titt på hele utvalget av blazere og dresser her.


Smoking

Enkelt å tolke for gutta – her er det smoking som gjelder. Kjolen skal være formell, enten i form av en lekker cocktailkjole til knærne eller en lang kjole. Med denne dresskoden er det lov å dra på litt!


Les også: Hva er egentlig en smoking?


Galla

Dette betyr så fint du får til! Tenk visitt på slottet. Kjolene skal være lange og guttene kan velge mellom smoking og kjole og hvitt. Uansett er det bare å dra på med det lekreste du kan tenke deg.


Som bryllupsgjest bør fargen på kjolen være «riktig»

Ikke nok med at kleskoden skal være riktig har også fargen på kjolen noe å si. Disse noe utdaterte reglene er ikke like viktige i dag, men er du usikker er det lurt å høre med brudeparet – gjerne en god stund før selve dagen. Vi gir deg en gjennomgang av hva de ulike fargene betyr, slik at du kan velge å styre unna dem for å være på den sikre siden.


Hvitt

Aldri still i hvit kjole i et bryllup med mindre du har fått spesifikk beskjed av det av bruden. Hvitt er bruden sin farge.


Rødt

Ifølge en gammel historie er en kvinne ikledd rødt brudgommens elskerinne eller gamle elsker. Om moren til bruden er kledd i rødt betyr det at hun ikke støtter bryllupet. De fleste bruder bryr seg ikke om dette, men det kan altså være greit å dobbeltsjekke med bruden før du stiller i lidenskapens farge.


Sort

En farge forbundet med begravelse. Om svigermor stiller i sort skal det fra gammelt av bety at hun ikke støtter bryllupet. Hvis du går for sort bør du altså pynte det opp med fargerike detaljer og tilbehør.


Det kan også være lurt å velge kjoler som ikke forsøker å utkonkurrere bruden. Hverken for ekstravagante eller for sensuelle.


Ta en titt på hele kjoleutvalget her.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH