Rask levering og gratis retur

107 års erfaring

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Slik kler du deg «business casual»

Hva innebærer kleskoden business casual? Det er vanlig å forveksle kleskoden med jakke og bukse, for eksempel. Med denne veiledningen rydder vi opp i eventuelle tvil, og gir deg råd til hvordan du kler deg etter denne halvt formelle, halvt uformelle kleskoden.

Jobber du på kontor, har du sannsynligvis hørt om det litt tvetydige «business casual». Kleskoden betegner en slags uniform for deg som medarbeider: redelig, men avslappet. Et slikt antrekk ligger i skjæringspunktet mellom en dongeribukse og skjorte, og den formelle dressen. Som du forstår, er det opp til deg hvor formelt du vil gjøre det. Har arbeidsplassen din et svært profesjonelt preg? Eller er du invitert til å uttrykke mer av din personlighet? Det er en mulighet for begge disse alternativene, eventuelt en mellomting, med kleskoden business casual.


Business casual for damen

Kvinner kan gjerne gå for en skjorte og bukse. Dersom ikke annet er oppgitt, bør du unngå å bruke jeans. Uansett bør du styre unna hullete bukser og boyfriend-jeansen. Chinos og penbukser er ypperlige bukser. Tenk rette linjer og nøytrale farger.


Skjørt og kjoler kan òg fungere – så lenge plagget når knærne dine. Som en hovedregel bør du unngå høye splitter og altfor ettersittende kjoler. Skinnsko, flate pensko og moderate pumps er fottøy som passer til.


Supplér gjerne antrekket med en stilig klokke, et stilrent halskjede og noen beskjedne øredobber til.


Les også: Slik kler du deg på jobbintervju


Business casual for herren

Menn bør gå for en skjorte med krage, gjerne brettet ned i buksen. Velg et passende belte til som komplementerer fargene i antrekket ellers. Plagg i ull eller bomull med enkle mønstre er gode valg. Penbukser er en sikker vinner. Husk at buksene så vidt skal nå skoene dine.


Som et alternativ eller tillegg til skjorten, kan du gjerne bruke en genser eller vest til med V-hals. På varmere dager fungerer en piqué vel så bra. Slips kan du velge fritt, og kan ses an ut fra formalitetsgraden hos dere. Sleng gjerne en blazer over, og kombiner gjerne med et par avslappende chinos for å tone ned antrekket.


Sko i oxfords, derbys, monkstraps og mokkasiner er trygge valg for en balansert og korrekt forretningsgarderobe.


Les også: Jobbklær: Slik kler du deg på kontoret


Dersom du skal på jobbintervju og ønsker å gjøre et godt førsteinntrykk, kan business casual være midt i blinken. Med denne kleskoden viser du respekt for arbeidsgiver. Det gir òg et inntrykk av din arbeidsstil: at du sitter på arbeidsmoral uten at du er selvhøytidelig.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH