Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Slik mestrer du preppystilen

Preppystilen har vært aktuell siden 1890-tallet og ble opprinnelig båret av velstående, amerikanske gutter som forberedte seg på universitetsstudier. Selve ordet «preppy» stammer fra termen «preparatory schools», som henviser til eksklusive privatskoler i USA. Stilen er fortsatt svært gjeldende den dag i dag, og er en tidløs, uanstrengt og elegant måte å kle seg på.

Her gir vi deg tips til hvordan du setter sammen det perfekte antrekket for å mestre preppystilen.


En gjennomført preppystil

En gjennomført preppystil består av klassiske plagg i farger som marineblå, burgunder, grønn, beige, hvit og pasteller. Ofte brukte mønstre i preppystilen er tynne striper, ruter eller små prikker. Preppystilen handler også om å kombinere antrekket med det rette tilbehøret. En PC-veske eller ryggsekk i skinn, et lommetørkle eller et slips kan være med på å løfte antrekket.


Les også: Lommetørkle til dress - Den ultimate guiden


Preppystilen innebærer at plaggene har en elegant og tilpasset passform, så velg derfor klær som sitter godt på kroppen og ikke er for stramme eller for løse. Bruk klær i kvalitetsmaterialer som lin, ull og bomull for å fremme stilen ekstra. Det viktigste med preppystilen er det tidløse og klassiske uttrykket, så hold deg til kvalitetsplagg som vil se bra ut år etter år.


Typiske preppy plagg


Hvit skjorte med Button Down-krage

En hvit skjorte med Button Down-krage er et klassisk og tidløst plagg som passer godt inn i preppystilen. Den er enkel, allsidig, tidløs og kan kombineres med så mangt.


Les også: Den ultimate skjorteguiden for herrer


Half Zip-genser

Half Zip-genseren er en god investering i en preppy herregarderobe. Den er svært anvendelig, men for å oppnå preppystilen bør den kombineres med en skjorte og en blazer.


Marineblå blazer

Den marineblå blazeren er en viktig del av preppylooken. Da den kan styles i det uendelige er det ikke rart den er og forblir en klassiker i den velkledde mannens garderobe.


Nøytrale chinos

Et par chinos i en nøytral tone er enkel å style, passer til de fleste anledninger og vil gi ditt preppy antrekk en helhetlig look. Om våren og sommeren er chinos laget av pustende materialer som bomull og lin gode valg, mens chinos i kordfløyel glir rett inn i en preppy høst- og vintergarderobe.


Loafers

Loafers kan styles til mange forskjellige anledninger, både til formelle og uformelle antrekk. Et preppy antrekk med skjorte, Half Zip-genser, blazer og chinos vil bli komplett med et par sofistikerte loafers.


Les også: Dette er de vanligste dresskotypene


Finn preppy klesmerker hos Ferner Jacobsen

Klar for å heve din preppystil? Hos Ferner Jacobsen finner du en rekke preppy klesmerker som Polo Ralph Lauren, Gant, Borelli og Barbour. Utforsk utvalget og finn nye garderobefavoritter her.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH