Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Derfor bør du kjøpe dressko av høy kvalitet

Sko er en like viktig del av dressen som felger på bilen. Et par pene dressko vil løfte helhetsinntrykket av antrekket, og gi deg glede i mange år om du tar godt vare på de. Men hvorfor er pene og gode dressko så dyre, og er de verdt investeringen?

Skinnkvaliteten er viktig

Dressko av god kvalitet lages av kalveskinn. I motsetning til kuskinn, har skinnet til kalvene få skader og skavanker og skoene får dermed et penere utseende. Kun den øverste delen av skinnet blir brukt i produksjonen av dressko i kalveskinn, og med riktig behandling vil skoene holde seg pene i flere tiår. Du har kanskje sett på rimeligere sko laget av «genuine leather»? Dette er den laveste kvaliteten av skinn, og ser ikke like bra ut eller varer like lenge som skinn av høy kvalitet. «Genuine leather» er skinnets sponplate. Her har de brukt den nederste delen av skinnet, spunnet det opp til små partikler og så limt de sammen igjen, før de har farget skinnet. Dette resulterer i sko som er mindre slitesterke på grunn av dårlig kvalitet – som igjen fører til at de blir fort stygge og slitte. Hos Ferner Jacobsen får du utelukkende dressko med skinn av høy kvalitet, slik at du kan være trygg på at skoene holder seg pene i lang tid.Les også: Slik velger du riktige dresskoForskjellige måter å sy såler på

Det finnes ulike måter å sy skosåler på, og dette har mye å si for prislappen.

Den billigste metoden går ut på å lime sålen på skoen, og blir bare benyttet i produksjon av budsjettsko. Den beste metoden å sy en dressko på – som de aller beste skomakerne i verden benytter seg av – kalles «Goodyear Welt». Her sys sålen på utsiden av skinnet, før den – på en usynlig måte – festes sammen med skinnet under innersålen. Dette gjør at skoen blir mer vanntett og sitter bedre på foten. I tillegg kan skinnet og sålene på sko med denne konstruksjonsmetoden byttes ut hos en skomaker. Med andre ord: Dette er dressko som varer livet ut. Selv om dette er en mer kostbar metode å lage dressko på, er det den beste for kvaliteten, utseendet og brukervennligheten. Hos Ferner Jacobsen finner du sko laget med «Goodyear Welt»-konstruksjonen fra Churchs, Castori og Atelier Munro.


Om du ikke ønsker å bruke over 5000 kroner på dressko, finnes det en syteknikk som heter «Blake Stitch» som gjør det vanskeligere å bytte såle, men som gir skoen mye bedre kvalitet enn sko med såler som er limt på. Her syes innersålen tydelig sammen med yttersålen på innsiden av skinnet, som er en mye enklere og billigere måte å sy skoen på, men som ikke er veldig synlig på utsiden. Hos oss finner du sko laget med «Blake Stitch»-teknikken fra Lottusse og Atelier Munro.


It´s all in the details

Skinnet og sålene er viktige faktorer for kvaliteten på dressko, men alt ligger i de små detaljene når du unner deg kvalitet. Et par dressko bør ha et sømløst utseende uten for mange skrikende detaljer. Det bør være tette, diskré sømmer over hele skoen, en hæl som sittet tett på sålen og håndskjærte detaljer både på over- og undersiden av sålene. Hulrommet mellom sålene og bindsålene bør være fylt med kork, slik at skoene tilpasser seg føttene dine over tid, og blir mer og mer behagelig å gå i desto mer du bruker dem.


Den mest effektive måten å finne ut hvilke sko som passer deg best er å prøve forskjellige sko, og kjenne om du synes detaljene og kvaliteten er verdt prisen. Vi mener at å investere i et par håndlagde, klassiske dressko laget med «Goodyear Welt»-metoden er verdt investeringen, og vi anbefaler deg å komme innom en av våre butikker for å prøve et par fra engelske Churchs eller italienske Castori. Vi garanterer deg at du ikke vil bli skuffet!

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH