Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Dette er de vanligste dresskotypene

Å eie et par pene dressko er ikke en luksus – det er en nødvendighet. Invitasjoner til formelle anledninger vil fra tid til annen dukke opp, og da lønner det seg å være riktig skodd. Vi har satt opp en oversikt over de vanligste dresskotypene, for å hjelpe deg å ta klokere beslutninger på skofronten.


Derby

Derby er en skotype som er veldig klassisk og minimalistisk, og som ikke trenger ha noen andre sømmer enn partiet som fester lissene. Det rene utseendet gjør at den passer alle føtter og anledninger. Fordelen med at Derby-skoen har en mer åpen lisseløsning, er at det blir enklere å justere hvor stram knytingen skal være, slik at føttene får puste litt.


Oxford

Oxford-sko er, i likhet med Derby, den vanligste formen for dressko. En Oxford-sko har åpne lisser, en søm som går i bølge fra hælblokken foran lissene og tilbake til den andre siden, og en søm som går over tåpartiet. Disse skoene har ofte en smalere form enn Derby-modellene, og er en favoritt blant yngre dressbrukere. Dette er ikke den optimale skoen for deg med veldig høy vrist, da dette partiet vil sprike og se unaturlig ut.


Loafers

Loafers er en skotype uten lisser, som ofte blir sett på som en mindre formell dressko. Skoen gjør seg veldig fint på sommeren, og finnes med og uten tassel-sløyfer foran. Ved riktig bruk kan loafers passe de fleste anledninger, og de er et perfekt valg dersom du allerede har et par formelle dressko.


Brogue

Du finner både Oxford-sko, Derby-sko og loafers med broguemønster. Mønsteret gir mer liv til skoen, uten at den mister mye av det formelle uttrykket. Noen synes mønsteret er pent, mens andre ikke liker det – det er rett og slett en smakssak. Dersom du er usikker anbefaler vi likevel å velge en ren sko uten mønster, da du garantert ikke blir lei en klassisk sko.Les også: Unike kvalitetssko fra R.M. WilliamsVelg riktig lest

En lest er det stykket skoen blir laget rundt, som rett og slett bestemmer hvilken form skoen får. Hvilken lest du velger har mye å si for passform og utseende, og er essensielt for at skoen skal sitte fint. Hvilken lest som passer best varierer fra person til person, og hvilken stil du har.


Engelske og amerikanske sko har ofte en bredere og rundere lest, som gjør at skoen får et tradisjonelt utseende. Hos oss finner du denne type lest fra det klassiske merket, Churchs.


Italienske og spanske merker benytter ofte smalere, spissere og mer firkantede lester, som får skoen til å se mer moderne ut. Hos oss finner du denne type lest fra spanske Lottusse og italienske Castori.


Merk at de forskjellige merkene kan ha forskjellige lester, som betyr at to Oxford-sko fra samme merke kan sitte helt forskjellig. Det er derfor viktig å prøve seg frem for å finne den skoen som passer best på din fot.


Hvilke dressko passer best for meg?

Hvilke dressko du foretrekker er rett og slett en smakssak. Tenk først på hvilken type sko du synes ser best ut på andre, og om beskrivelsen kan passe din fot. Prøv så de forskjellige skotypene og fargene, og se hvilken du mener ser best ut, men som også sitter godt på foten din. Husk at gode dressko vil være litt stive i begynnelsen, men de går seg ut og blir mykere og mer behagelige å gå med over tid.


Ta gjerne turen innom en av våre butikker for å prøve ulike modeller, eller finn ditt favorittpar her i nettbutikken.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH