Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Guide: Slik velger du riktige sko til dressen

Lurer du på hvilke sko du skal velge til dressen din? Fortvil ikke – selv om valgene er mange, finnes det et riktig skovalg avhengig av både dress og anledning. Med denne veiledningen blir valget ditt enklere!

Skoene setter grunnlaget for antrekket ditt, bokstavelig talt, og er noe av det første som legges merke til. Valget av sko kan endre hele antrekket på et blunk, og med de riktige skoene kan du bli stilbevisst fra topp til tå. De tillater deg å sette en personlig signatur på antrekket du ellers ikke får gjort med andre plagg. Variantene er mange: For hver dress som finnes, finnes det kanskje et tredoblet antall skotyper. Selv om det finnes et naturlig skovalg til dressen din, er kanskje ikke valget like åpenbart for deg. Det finnes nemlig en fargekombinasjon for enhver årstid, dresskode og begivenhet.


Sorte sko til sort dress

Det er knapt noe antrekk som roper mer klasse og sofistikerthet enn den sorte dressen. Dressen bør være å finne i enhver manns garderobe, og skal brukes med sorte sko. Sorte oxfords til den sorte dressen er et klassisk valg til aftenantrekket. Som en tommelfingerregel skal du unngå brune sko, men helt begrenset er du ikke. Sørg bare for at skoene har en mørk brunfarge. Skoene må gjerne matche tilbehøret i antrekket ellers, som for eksempel et brunt belte.


Les også: Dette er de vanligste dresskotypene


Brune sko til blå dress

Den blå dressen er langt mer nedtonet og uhøytidelig enn den sorte dressen. Den er allsidig, og lar seg kombinere med sko i fargene brunt, sort og burgunder. Brune sko harmonerer best med blått og skaper mindre kontrast, og kan gjerne brukes i en mer uformell setting. Dra opp formaliteten, om du vil, med et par sorte sko i derbys eller oxfords.


Brune og sorte sko til grå dress

Den grå dressen finnes i flere gråtoner, og gir flere valgmuligheter. Den er et ypperlig alternativ til den sorte dressen, og skal da brukes med sorte derby- eller oxfordsko. Et par sko i burgunder gir et mer balansert uttrykk, og passer godt i en mindre formell setting. Den lysere og sommerlige lindressen bør brukes med like lyse sko, gjerne lysebrune. Tweeddressen er såpass lett og ledig at den kan brukes som hverdags- eller arbeidsantrekk, gjerne med et par semskede brogues, mokkasiner eller loafers.


Les også: Derfor bør du kjøpe dressko av høy kvalitet


Hvite sneakers til dressen? Ja, takk!

Ønsker du en mer urban og sporty look, kan du enkelt style ned dressen med et par hvite skinnsneakers. Bytt gjerne ut skjorten med en tynn pologenser for et enda mer avslappet uttrykk. Et par hvite sneakers er et uformelt valg, og fungerer utmerket for deg som ønsker å oppnå den skandinaviske, minimalistiske stilen.


Utforsk vårt brede utvalg av pensko til herre!

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH