Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Lommetørkle til dress – den ultimate guiden

Hvilket materiale bør lommetørklet være i? Skal det være i samme farge eller mønster som slipset? Hvordan bretter du tørklet på riktig måte? Her er alt du trenger å vite om lommetørkle til dress.

Riktig lommetørkle kan sette prikken over i-en på dressen eller smokingen din. Mange føler de er ferdig pyntet om dressen er strøket og slipset er på, men om du sammenligner to dresser, én med lommetørkle og én uten, vil du kanskje legge merke til at den ene ser noe naken ut. En dress vil alltid se bedre ut med et lommetørkle i dresslommen, og det som er så fint er at du ikke trenger en spesiell type dress for å kle det. Et lommetørkle passer til alle dresser, så det er en enkel og viktig detalj å prioritere i finstas-delen av garderoben. Og utvalget er stort! Men det finnes visse regler du bør være oppmerksom på.


Hvilken farge skal lommetørklet ha?

Om du er usikker på valg av farge på lommetørklet ditt, kan en viktig huskeregel være at det burde matche noe fra resten av antrekket. Det kan være alt fra slipset, sløyfen, skoene eller selve dressen. Det betyr ikke at om slipset er blått, må lommetørklet nødvendigvis også være det. Lommetørkler kommer ofte med mønstre eller er multifarget, som vil si at så lenge det er noen blå fargetoner i tørklet, så vil det komplementere slipset. Ikke vær redd for å eksperimentere litt med forskjellige farger og stiler. Du kan også velge et slips og et lommetørkle i samme farge, for å være på den sikre siden. Eller for å være enda sikrere, kan du kjøpe et hvitt tørkle. Da kan du bruke det til enhver anledning, og det passer til alt.


Les også: Hvorfor er dressens konstruksjon så viktig?


Lommetørkle i bomull, lin eller silke?

Når det kommer til materiale, finnes det flere å velge mellom. De mest populære valgene er bomull, lin og silke, men du får også lommetørkler i ull og polyester. Om du bruker briller, kan silke være det logiske valget, da dette stoffet er fint å tørke brillene med. Om du faktisk vil bruke det, er et lommetørkle i bomull mest praktisk, da det er best å snyte seg i eller tørke svette av pannen med. Men vi anbefaler helst at lommetørklet kun brukes dekorativt, og da kan du velge selv hvilket materiale du foretrekker.


Hvordan brette lommetørklet?

Om du ikke er vant til å bruke lommetørkle, kan du oppleve å stå og klø deg litt i hodet når du skal prøve å brette det riktig. Men det er enklere enn du kanskje tror. Om du har et lommetørkle av silke, vil brettingen være veldig lett, da stoffet er tynt og mykt. Om du skulle ha et av sterkere/tykkere stoff, er det ikke noe vanskeligere å brette enn for eksempel en serviett. Lommetørkler er enkle å stryke, så ikke vær redd for å brette dem på en kreativ måte, du vil alltid klare å rette dem ut og gjøre en ny brett til neste gang. Noen av de mest populære brettene heter Formell Flik og Rufsete Blomst, og er veldig lette å følge, bare se her:

Formell Flik

Rufsete Blomst

En viktig huskeregel er at lommetørklet ikke skal ta oppmerksomheten bort fra resten av antrekket, men kun være en stilfull detalj som gjør at du skiller deg ut i mengden. Dette kan komme spesielt godt med i bryllup, julebord eller hvilket som helst annet arrangement hvor veldig mange har på seg dress. Og siden lommetørklet ikke skal være altfor iøynefallende, kan du prøve deg fram uten at fallhøyden er for stor. Dessuten kan lommetørklet brukes på andre kreative måter enn som den tradisjonelle pynten til dresslommen.


Hos Ferner Jacobsen finner du et bredt sortiment med lommetørkler til dress fra kvalitetsmerker som Philipsons og Petronius 1926. Ta en kikk på utvalget her.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH