Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Skikk og bruk av mansjettknapper

Djevelen ligger i detaljene: Med mansjettknappen kan du enkelt pryde antrekket ditt.

Vil du flotte deg litt ekstra uten å gjøre mye ut av deg? Bruk et par mansjettknapper. Disse setter ikke bare prikken over i-en, men roper klasse på en diskré måte. Dette mannlige smykket pleide å være forbeholdt overklassen, men er nå grepet å ty til for å kunne løfte dressen eller smokingen.


Les også: Dette betyr de ulike kleskodene


Hva er egentlig en mansjettknapp?

En mansjettknapp er ikke som en vanlig knapp. Den er ikke festet til et klesplagg, men brukes til å binde sammen mansjettene på skjorten din. Skjortemansjetten er en linning som avslutter ermet på plagget.


Mansjettknappen er typisk tredelt. Den synlige fronten, altså knappen, er knyttet til en stang som går igjennom knapphullene på mansjetten. Låsepinnen som avslutter stangen, sikrer at mansjettknappen sitter på plass.


Velg riktige mansjettknapper til anledningen

Først og fremst må skjorten du bruker ha doble eller franske mansjetter.


Skal du kun fullføre antrekket til den profesjonelle settingen? Eller skal du kanskje delta i en høytidelig seremoni, slik som begravelse? Da skal du helst bare harmonere med omgivelsene. Hold antrekket dempet med et par flate, stilrene mansjettknapper i sølv eller gull.


Er du gjest i bryllup, konfirmasjon eller en annen festlighet, kan du gjerne stikke deg litt ut med tilbehøret. Bruk gjerne et par mansjettknapper med et spennende design for å skape et lite blikkfang.


Mansjettknapper i sølv

Mansjettknapper kan være laget av mange ulike materialer. Rustfritt stål og sølv er noen av de vanligste materialene. Kanskje ikke så rart da disse passer til det meste og oser av klassisk eleganse. I tillegg er disse svært holdbare og tåler tøff bruk. Et trygt valg, med andre ord!


Gullforgylte mansjettknapper

Hvis du foretrekker mansjettknapper med et luksuriøst preg, bør du gå for gullforgylte mansjettknapper. Gull har alltid vært et symbol på status og velstand, og gullforgylte mansjettknapper bør derfor brukes når du ønsker å gjøre et sterkt inntrykk, som for eksempel i et viktig forretningsmøte eller formelt selskap.


Les også: Den ultimate skjorteguiden for herrer


Slik fester du mansjettknappene

Etter du har tatt på deg skjorten, bretter du mansjetten én gang slik at den dekker seg selv. Finn så frem mansjettknappen, og rotér låsepinnen så den står i linje med knappen. Når du har ført pinnen gjennom knapphullene, vrir du den tilbake til sin vanlige posisjon. Voila! Nå kan du bære smykkene rundt håndleddene dine.


Ta en titt på vårt utvalg av mansjettknapper!

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH