Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Hvordan stryke skjorter? Våre 5 beste tips

Burde skjorten være tørr, fuktig eller våt når du skal stryke den? Og hvordan skal egentlig kragen og ermene strykes? Her får du tipsene som sikrer en perfekt nystrøket skjorte.

De fleste menn har på et eller annet tidspunkt gjort seg klare for selskap, fest eller jobbintervju, tatt en dusj og hentet frem skjorten, for så å oppdage at den er rynkete som bare fy. Så står du der da, stressa og med dårlig tid. Hvordan var det du egentlig strøk skjorter igjen?


1. Skjorter er enklere å stryke hvis de er fuktige

Det er aldri en god idé å stryke en knusktørr skjorte. Dersom den er lett fuktig går jobben både raskere og enklere – og resultatet blir alltid mye bedre. Derfor bør du fylle en sprayflaske med vann, og bruke den til å fukte skjorter og annet tøy som skal strykes.


Pass på at du ikke blir for ivrig med sprayflaska og dynker skjorten i vann. Still inn tuten på en spredt stråle, hold den litt på avstand og spray jevnt over skjorten – bak og foran. Nå er den klar for strykejernet.


2. Ikke stryk skjorten uten strykebrett

Du trenger kun tre ting for å stryke en skjorte helt perfekt: Et strykejern, et strykebrett og vann. Skjorter og andre plagg bør aldri strykes direkte på bordoverflater eller på sofaen. Det kan veldig fort bli for varmt, og skape brennmerker i både klær og møbler. Det er ikke akkurat oppskriften på et jevnt strykeresultat.


Husk også å lese vaskelappen på skjorten som skal strykes. Her finner du nemlig et ikon som viser hvor mye varme skjorten tåler. Dette må du ta hensyn til, slik at du kan passe på at strykejernet ikke blir for varmt, for eksempel hvis skjorten kun tåler mild varme. Bruk heller litt lenger tid, med litt lavere varme, dersom det anbefales. Da hindrer du å ødelegge plagget.Les også: Eton-skjorten: Diskré, skandinavisk eleganse3. Vær tålmodig med de vanskeligste delene å stryke

Kragen, området rundt mansjettene og ermene er ofte de mest krevende delene av skjorten å stryke. Med litt tålmodighet og rett fremgangsmåte går det enkelt.


Kragen bør alltid brettes opp, slik at du kan stryke undersiden først. Beveg strykejernet langsomt fra kragespiss til kragespiss. Snu skjorten og gjør det samme på oversiden av kragen. Mansjettene bør alltid kneppes opp og legges flatt på strykebrettet. Her bør du stryke innsiden før du stryker utsiden. Vær forsiktig ved knappene, og stryk kun rundt dem – ikke over dem. Dette hindrer eventuelle merker på stoffet.


Når du skal stryke ermene bør du ta tak i sømmen og legge det flatt utover strykebrettet. Her blir resultatet best hvis du starter øverst ved skulderen og jobber deg nedover. Legg ermet slik at oversiden blir strøket først – kommer det en brett på undersiden er denne nemlig mindre synlig. Snu så ermet og pass på at bretten kommer på samme sted før du gjentar.


4. Fronten og baken på skjorten går som regel fort

Når du skal stryke hele forsiden av skjorten bør du legge knappesiden flatt på strykebrettet, og stryke forsiktig rundt knappene – ikke over dem. Husk å arbeide med rolige bevegelser før du snur skjorten og fortsetter. Skjorteryggen kan legges flatt med den øvre delen av ryggen og skuldrene langs den øvre delen av strykebrettet. Stryk sakte nedover, før du flytter litt på sidene av skjorten og stryker resten.


5. Gjør strykingen til en del av festen

Joda, mange synes det er dørgende kjedelig å stryke klær – kanskje spesielt penskjorter. Likevel er resultatet verdt det! Hvis du vil gjøre strykingen litt morsommere kan du alltids kombinere aktiviteten med noe godt i glasset og favorittmusikken på full guffe. Ta deg tid, kom i god stemning og kle deg opp før du drar ut og tar festen, selskapet eller jobbintervjuet med storm. Dette får du til!


Ferner Jacobsen har penskjorter til enhver anledning, og hvis du ikke orker å stryke skjortene har vi også strykefrie alternativer. Ta en titt i vår nettbutikk for gode tilbud og flotte skjorter.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH