Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Hvordan ta vare på strikkegenserne dine

Den er myk, vid, og varmer. Hva er det å ikke like med strikkegenseren? Dette er plagget alle kan pakke seg inn i på kjølige dager.

Strikkegenseren er kanskje det mest brukte plagget blant kvinner og menn. Det er jo så komfortabelt og allsidig. Derfor er det kanskje ekstra viktig å ivareta plagget lengst mulig. Her gir vi deg våre beste tips og triks!


Vask strikkegenseren forsiktig

Setter du i gang vasken straks genseren har fått en flekk? Det trenger du ikke. Over tid risikerer du å slite ut genseren unødvendig, særlig hvis den er laget av ull eller kasjmir. En genser laget av akryl, elastan eller polyamid er dog mer rustet for vaskemaskinen. Sjekk alltid plaggets sammensetning av tekstilfibre før vask!


Vasker du vekk flekker og småsøl for hånd, skåner du strikkegenseren for unødvendig vask og slitasje. En våt klut dyppet i spesialmiddel er alt du trenger.


Erstatt håndvasken med en runde i vaskemaskinen på ullvaskeprogram for skitnere plagg. Nyere maskiner er ofte mer skånsomme mot ulla.


Legg genseren flatt til tørk

Ikke alt tøy skal i tørketrommelen. Særlig ullgenseren har lett for å krympe, og bør lufttørkes.


Klem ut så mye som mulig av vannet etter tørk. Legg så genseren på et flatt underlag, for eksempel badegulvet. Henger du opp genseren, risikerer du at den utvides eller mister fasongen.


Riktig oppbevaring er viktig

Tyngre gensere i ull skal du gjerne legge flatt i klesskapet. Disse vil lettere kunne utvides når de henges opp. Pakker du sammen klær til boden eller flyttelasset? Oppbevar så ullgensere i en tøypose for å unngå møllspist og hullete tøy.


Les også: Slik oppbevarer du klærne dine i garderoben


Det er enklere å fikse genseren enn du tror!

Nupper er et vanlig alderstegn på genseren din. De stikker gjerne fram der plagget har blitt utsatt for mest friksjon. Med nuppefjerner kan du enkelt få bukt med nuppene.


Har du en løs tråd i genseren? Løsthengende tråder vil enkelt kunne utvikle seg til forsvunnede sømmer og større hull. Ta frem nål og tråd, og fest den løse tråden med en knute.


Les også: Reparere ødelagte klær? Så enkelt kan du gjøre det


Kvalitet er et preventivt valg for slitte klær

Kvaliteten på plagget avgjør jo hvor lenge det holder. En strikkegenser i et naturlig fiber, som ull eller kasjmir, er absolutt å anbefale. Ull og kasjmir kjennes mykere mot huden enn mer syntetiske plagg. Ikke bare det – plagg med naturfibre holder seg gjerne fine lenger.


Utover bare holdbarhet, er det mange som ønsker mest mulig bærekraftige løsninger, også for garderoben. Visste du at syntetiske plagg nesten er umulig å resirkulere? Mange velger derfor å handle mest mulig kortreist ull.


BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH