Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Hvordan vaske lin?

Linplagg oser av luksus, og gir antrekket et preppy preg. Hvordan vaske og ta vare på tøy av dette eksklusive naturmaterialet?

Sikre at dine linplagg varer i årevis ved å følge våre tips i denne veiledningen!


Se også vårt brede utvalg av linplagg.


Vask lin på 40-60 grader

Som et naturmateriale er lin delvis selvrensende. Siden lukt og flekker ikke fester seg like lett, kan det holde å bare lufte plagget ute. Er ikke plagget illeluktende og tydelig skittent, er lufting å anbefale før en eventuell vask.


Går du for maskinvask, vil du sjekke vaskeanvisningen på plagget før du starter. I alle tilfeller kan lin vaskes på 40 til 60 grader. Lin kan kjennes hardt når det er vått. Dette naturmaterialet er nemlig lite elastisk og har lett for å bli krøllete. Derfor bør du gå for lav eller ingen sentrifugering ved maskinvask – hold det under 800 omdreininger i minuttet. Vi anbefaler nøytrale vaskemidler uten blekemiddel, slik at du ikke impregnerer linen. Riktige vaskemidler vil dessuten bevare fargen, eventuelt holde plagget hvitt.


Skal du kun fjerne en flekk fra klesplagget, holder det å la kaldt vann renne over flekken. Eventuelt kan du massere inn litt såpe hvis flekken er sta.


Les også: Hvordan vaske klærne uten å slite dem ut


Slik tørker du lin

Lin skal du være spesielt forsiktig med å legge i tørketrommelen. Egentlig trengs det ikke i det hele tatt – linplagget skal helst bare lufttørkes, for eksempel på en snor. Strekk gjerne litt på plagget for å få det i riktig fasong før du henger det til tørk. Slik kan du få bukt med eventuelle krøller som oppstod ved vask. Vil du tørke linplagget ute, bør du holde det unna solen for å unngå misfarging.


Les også: Slik oppbevarer du klærne dine i garderoben


Slik stryker du lin

Det beste du kan gjøre når du skal stryke linplagget, er å sette av nok tid til dette. Fukt først plagget og legg det i en ren plastpose. Når du har latt fuktigheten sive inn jevnt i plagget i et par timer, kan du begynne å stryke plagget. Selv om lin tåler mye varme, holder det å bruke medium temperatur på strykejernet.

For den evige tidsoptimisten som ikke har timer til disposisjon, er det helt OK bare å fukte linplagget lett med en sprayflaske på forhånd. Når du går i gang med å stryke, kan du bruke hardt trykk på de områdene du vil lage press, slik som kragen og linningen.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH