Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Slik behandler og vedlikeholder du skinnvesker

For å holde liv i din favoritt-skinnveske, er det noen gyldne regler du bør følge.

Det er ingen tvil om at en veske i kvalitetsskinn er en god investering. I tillegg til at den er et anvendelig tilbehør som alltid vil ha en plass i garderoben din, er den også tidløs. Med riktig behandling og vedlikehold vil vesken beholde sin form og kvalitet, slik at du kan ha glede av den i lang tid.


Her gir vi deg noen gode råd for å trygt ta vare på og bevare din skinnveske.


Vask og voks skinnvesken to ganger i året

For å fjerne smuss og bakterier, bør du håndvaske skinnvesken et par ganger i året. Sørg for å ha rene hender og vask av skinnvesken med et rengjøringsmiddel som er beregnet for skinn.


Ved bruk over tid vil skinnvesken miste en del fuktighet. For å forhindre at skinnet tørker ut, kan du bruke en voks som beskytter og restaurerer skinnet. Påfør litt voks på en myk klut og gni kluten forsiktig over hele vesken.


Fjern alltid flekker umiddelbart

Hvis du har vært uheldig og fått et merke eller en flekk på vesken, bør du sørge for å fjerne den så raskt som mulig. Jo lenger en flekk har får satt seg i skinnet, desto vanskeligere er den å fjerne. Skitt fjernes enkelt ved hjelp av en klut med litt varmt vann og såpe, imens vann og vin bør tørkes forsiktig vekk med en mikrofiberklut. Har du fått olje- eller fettflekker på vesken, er et godt kjerringråd å strø bakepulver på flekken og deretter gni det inn med en fuktig klut. Vent så noen timer før du tørker av alle pulverrester.


Les også: Slik vasker du kasjmir


Oppbevar skinnvesken riktig

For at din skinnveske skal holde seg pen lengst mulig, er riktig oppbevaring svært viktig. Dette er fordi skinnvesken kan miste sin form avhengig av hvordan den oppbevares.


Når du ikke skal bruke vesken på en stund kan du fylle den med papir, bobleplast eller lignende for å hjelpe den med å bevare sin form. Bare ikke bruk avispapir da blekket kan svertes over på innsiden av stoffet. Pass på at vesken alltid står på et rent, tørt og mørkt sted, da skinn ikke trives i direkte sollys eller på fuktige steder. Øk beskyttelsen ved å oppbevare vesken i støvposen som fulgte med vesken, eller alternativt i et rent putetrekk.


Les også: Reparere ødelagte klær? Så enkelt kan du gjøre det


Hva med vesker i semsket skinn og andre typer skinnmaterialer?

Med ulike skinnmaterialer – som semsket, nubuck og patentskinn – gjelder ulike fremgangsmåter når det kommer til behandling og vedlikehold. Det vil si at du alltid bør bruke vedlikeholdsprodukter som er beregnet for den type skinn vesken er laget av. Semsket skinn, for eksempel, kjennetegnes av en porøs overflate som bør rengjøres med en børste og klosse. I likhet med en skinnveske bør en veske i semsket skinn oppbevares på et sted der den ikke utsettes for direkte sollys, og helst i en tøypose.


Utforsk alle våre vedlikeholdsprodukter her.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH