Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Slik vasker du dunjakker

En kjær venn gjennom vinteren som holder kulden unna: For at dunjakken skal gjøre jobben sin år etter år, trenger det sarte plagget til gjengjeld kjær behandling. Så hvordan skal du behandle dun? Vi gir deg våre vasketips.

Fjern flest mulig flekker manuelt

Maskinvask sliter på. I varierende grad gjelder det alle klær, men spesielt dun- og fjærbaserte klesplagg. Spensten og volumet i plagget ønsker du å bevare så lenge som mulig. Derfor vil du spare den ordentlige vasken til det virkelig er nødvendig! Har du fått litt skitt og søl på jakken? Fukt området med en våt klut, og tørk. Skal du fjerne bållukt, anbefaler vi at du lufter dunjakken først.


Les også: Hvordan vaske klærne uten å slite dem ut


Hvordan vaske dunjakken i vaskemaskinen?

Dunjakker er forskjellige. Noen tåler ikke maskinell behandling, og må sendes på rens. Andre er ikke fullt så sarte. Alle plagg har uansett en vaskeanvisning du bør lese – og følge! Det du vil unngå når du vasker dunjakken din, er at den mister fyldigheten. Med riktig behandling kan du bevare spensten og volumet i dunjakken din.


Generelt sett anbefaler vi at du vasker dunplagg på maks 40 grader. Bruk et skånsomt vaskemiddel som bevarer varmeegenskapene i plagget. Et slikt vaskemiddel er gjerne uten enzymer. Enzymer kan nemlig bryte ned proteinene i dunet i jakken. Dropp tøymykner da det kan tynge fjærene.


Hvordan tørke dunjakken i tørketrommelen?

Vått dun og fjær pakker seg som klumper. Forblir det vått for lenge, vil dunet begynne å lukte. Start derfor tørkeprosessen så fort som mulig etter vask. Vi anbefaler at du bruker tørketrommel for å raskt få tilbake luftigheten i plagget. Bruk dunprogrammet som eventuelt følger med tørketrommelen din. Har du ikke et slikt program, kan du heller velge et program som tørker med lavere temperatur – maks 50 grader. Et tørkeprogram på tid fungerer bedre enn et sensorstyrt program. Sistnevnte registrerer nemlig ikke fuktigheten innerst i dunet så godt.


En vond oppdagelse mange har gjort etter en tørkeprosess, er hard og kompakt dun i dunjakken. Derfor vil du gjerne legge et par tennisballer sammen med dunjakken i tørketrømmelen. Da sørger du for at dunen fordeler seg fint ved at tennisballene slår mot dunen. Det finnes spesielle tennisballer til dette formålet, ofte bare kalt tørkeballer.


Du kan også vaske dunjakken uten tørketrommel

Selv om vi anbefaler at du tørker dunjakken med tørketrommel, er det også mulig å tørke uten. Merk at dette kan være en arbeidskrevende prosess. Rist og fordel dunen gjennom hele tørkeprosessen, for å unngå harde og kompakte dunklumper.


Er du på utkikk etter din nye dunjakke? Ta en titt på vårt brede utvalg for dame og herre, da vel!

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH