Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Historien til Oxfordskjorten

Fra polobanen til mainstream: Oxfordskjorten har gått fra å være et funksjonelt sportsplagg til en tidløs klassiker.

Vi dykker ned i historien til Oxfordskjorten, fra dens opprinnelse til dens viktige plass i dagens herregarderobe.


Hva er en Oxfordskjorte?

En Oxfordskjorte kjennetegnes av sin gode holdbarhet og grove tekstur. Stoffet er vevet med en spesiell teknikk (også kjent som oxfordsstoff) som gjør den myk, men samtidig robust. Den kjennetegnes av en uformell, kneppet krage, og har en romsligere passform enn tradisjonelle penskjorter, noe som gir økt komfort.


Opprinnelsen til Oxfordskjorten

Oxfordskjorten skal ha blitt introdusert på 1800-tallet, som et resultat av forsøkene til skotske vevere på å skape et stoff som var både slitesterkt og behagelig. De utviklet en veveteknikk som kombinerte to ulike tråder: en tykkere, farget tråd og en tynnere, hvit tråd. Resultatet var et tekstil som var robust, men samtidig mykt og pustende. Denne vevingen, kjent som «Oxford cloth», ga stoffet dets karakteristiske utseende og følelse.


I starten var Oxfordskjorten hovedsakelig assosiert med sport, spesielt polo. Spillerne verdsatte skjorten for dens komfort og slitestyrke. Skjorten hadde knapper i kragen for å forhindre at den skulle fly opp under polokamper, en funksjon som fortsatt er en del av dagens moderne Oxfordskjorter.


Oxfordskjortens inntog i USA

Det sies at det var en person fra det amerikanske herrekonfeksjonsmerket Brooks Brothers til stede på en polokamp i England på 1890-tallet, hvor han så disse skjortene med knapper i kragen. Han tok deretter med seg konseptet tilbake til Amerika, og kalte skjorten for OCBD («The Oxford Cloth Button Down Shirt»).


Noen tiår frem i tid, på 1950-tallet, ble Oxfordskjorten adoptert av amerikanske Ivy League-studenter. Disse elitestudentene ble kjent for deres preppy klesstil, og kombinerte tradisjonell britisk mote med en amerikansk twist. Denne stilen var preget av en blanding av formelle og uformelle plagg, hvor Oxfordskjorten ofte ble brukt med chinos og loafers. Stilen symboliserte ikke bare akademisk prestisje, men også en viss livsstil og holdning. Deretter tok det ikke lang tid før Oxfordskjorten spredte seg fra Ivy League-studenter og til et mye bredere publikum. Alle fra kjendiser til mannen i gata omfavnet den avslappende, men samtidig stilfulle skjorten.


Les også: Slik mestrer du preppystilen


Oxfordskjorten i dag

I dag er Oxfordskjorten fortsatt en viktig del av garderoben til velkledde menn. Den er tilgjengelig i utallige farger og mønstre, men den klassiske hvite eller blå Oxfordskjorten forblir en favoritt. Skjorten kan kombineres med nesten alt, fra jeans og shorts til chinos og penbukser, noe som gjør den utrolig allsidig. Mange designmerker har også lekt med forskjellige snitt og detaljer, men den grunnleggende appellen til Oxfordskjorten forblir uforandret.


For deg som ønsker å bygge en tidløs garderobe, er Oxfordskjorten et essensielt plagg. Den representerer en perfekt blanding av komfort og stil, og dens rike historie gir den et ekstra anstrøk av klasse. Enten du skal på en date, et jobbintervju eller ut og spise, vil en Oxfordskjorte alltid være et pålitelig valg.


BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH