Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Italiensk mote: Dette kan vi lære av italienerne

Det er mye vi kan lære av en av verdens mest stilfulle nasjoner. Vi gir deg noen av de viktigste ingrediensene du trenger for å oppnå den elegante, italienske stilen.

Det er ingen tvil om at Italia har markert seg sterkt i motehistorien. Italienske merker, designere og motehus har hver og en bidratt til dagens stilform. Det er kanskje ikke så rart da Italia har vært en av de ledende landene innen tekstilproduksjon i nesten et århundre. Klesplagg med «made in Italy»-merkelapper er for mange synonymt med høy kvalitet, godt håndverk og gjennomtenkt design – og det er ikke uten grunn. Italiensk klesproduksjon fortsetter den dag i dag å bli ansett som en av de høyeste kvalitetene i verden, med utallige, familieeide bedrifter som produserer plagg for high-end klesmerker som blant annet Chanel og Ralph Lauren.


Så, hva kan vi lære av italienerne, og hvordan mestrer man den særegne stilen til de elegante mennene i Sør-Europa? Svaret ligger både i de små detaljene (som bukselengde) og i de større tingene (som stoff og fargevalg) som italienske menn implementerer for å oppnå deres vinnende look.


Her er noen enkle klestips for deg som vil lære deg å kle deg som en ekte italiener.


Omfavn lin- og bomullsdresser

Bomull og lin er en stor del av den italienske stilen (som vel og merke kan skyldes det varme klimaet). Det formelle erstattes til fordel for noe mer lett og komfortabelt. I stedet for å være opptatte av å se skarpe ut i tradisjonelle dresser med tykke skulderputer, demper italienerne det formelle ved å omfavne lin- og bomullsdresser med en ustrukturert oppbygning – som gir en mykere look. Dressen kombineres gjerne med en skjorte der kragen er ukneppet.


Implementer «sprezzatura» i dresskoden din

På italiensk betyr sprezzatura å få noe til å se uanstrengt ut. Uttrykket handler i bunn og grunn om hvordan du styler et antrekk, og får det til å virke som du ikke har prøvd så hardt. Tenk sofistikert, ukomplisert og kult. Et godt tips for å mestre denne kunsten er å mikse det avslappende med det formelle. Kombiner for eksempel en strukturert blazer med et par jeans, eller style dressen med en avslappet T-skjorte og et par sneakers.


Les også: 15 plagg alle menn må ha i garderoben


Sørg for at dressbuksen har perfekt lengde

Når man prøver et par dressbukser for første gang, er det sjeldent at lengden er helt perfekt. En stilbevisst, italiensk mann vet å prioritere litt tid på å få dressbuksen målsydd, slik at den har riktig høyde i forhold til skoene – enten så den så vidt berører skoene, eller at falden på buksen hviler på skoens overlær uten å folde seg.


Les også: Hvilken dress får du til ditt budsjett hos Ferner Jacobsen?


Hold deg til en begrenset fargepalett

På tross av å ha en av de mest særegne klesstilene i verden, bruker som regel ikke italienske menn mye sterke farger. Skal du beherske den italienske elegansen, bør du derfor fokusere på å holde fargepaletten minimal – det vil si å kun kle deg i noen få, komplementære farger. Tenk dempede grå-, sand- og beigetoner kombinert med lyseblått. Det betyr dermed ikke at du må holde deg helt unna fargesterke plagg, men da bør du passe på at resten av antrekket er i nøytrale toner.


Finn italienske kvalitetsmerker hos Ferner Jacobsen

Ferner Jacobsen fører en rekke italienske merker for menn som vet å sette pris på ekte, italiensk design. Her finner du blant annet høykvalitative strikkeplagg fra Gran Sasso, klassiske og tidløse bukser fra Berwich og luksuriøse dresser fra Zegna.


BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH