Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Guide: Skikk og bruk av sløyfe

Slipsets lekne og sofistikerte variant: Sløyfen tar ikke mye plass, men skaper blikkfang. Ikke vær redd for å prøve deg fram, men bruk tilbehøret med omhu! I denne veiledningen får du vite når og hvordan du bør bruke sløyfen.

Det sies at menn som går med sløyfe ikke er redde for å trå ut av komfortsonen. Kanskje kjenner du deg igjen? Det kan være du ikke vet hvordan du skal navigere deg i landskapet av sløyfer, og alltid tyr til en ferdigknyttet sløyfe. Eller kanskje lurer du på om bæreren av sløyfen nødvendigvis må assosieres med britiske professorer, franske aristokrater eller kulthelten «Doctor Who»? Stereotypene er muligens like mange som det finnes sløyfestiler. Fortvil ikke – sløyfen er ikke lenger kun forbeholdt overklassen og stive selskaper. I dag går nærmest alle i sløyfe til nesten alt som er verdt å feire.


Sløyfen er perfekt til 17. mai, konfirmasjon eller forretningslunsj

Hva er felles for alle disse tre anledningene? De foregår på dagtid, selvsagt, og er nokså uformelle.


På selveste nasjonaldagen gjelder det å ta på seg finstasen! Vil du virkelig hedre landet på denne dagen, er en rød sløyfe med en mørkeblå dress og hvit skjorte midt i blinken (tenk Norgesflagget).


På konfirmasjon kan du godt holde deg til en nøytral og ensfarget sløyfe til antrekket. Det er tross alt konfirmanten som skal være midtpunktet.


Til forretningslunsjen kan du gjerne gå for en mønstret sløyfe med en friskere farge. Siden du på en måte er på jobb, kan du gå for dress, men den trenger ikke være sort. En grå eller blå dress som komplementerer fargen på sløyfen er perfekt. Og har du rom for å være litt vågal, kan du gjerne gå for en blazer og shorts med sløyfen. Den passer dessuten fint inn i den sommerlige hagefesten.


Det stramme og lekne er motsetninger som ikke krasjer med, men som bare fremhever hverandre. Ved å bryte med den tradisjonelle måten å bruke sløyfen på, får du et personlig, stilbevisst uttrykk.


Les også: Dette betyr de ulike kleskodene


Sløyfe til smoking

Lik som smokingen, bør den sorte sløyfen være å finne i enhver herregarderobe. Selv om sløyfen ikke er forbeholdt smokingen lenger, skal den være av samme farge som sistnevnte. Vanligvis er det svart mot svart, men til en ytterst formell begivenhet, kan du bruke en hvit sløyfe med den svarte smokingen.


Les også: Hva er egentlig en smoking?


Slik knyter du sløyfen

Sløyfen bør knytes selv, og det trenger ikke være vanskelig. De fleste knyter sløyfen speilvendt rundt halsen, men å knyte den rundt låret er mye enklere.


Det finnes hovedsakelig to måter å style den på. Går du for et formelt og litt strammere uttrykk, bruker du sløyfen som den skal være. Skal du på en litt mer avslappet fest, derimot, kan du la sløyfen henge løst rundt halsen uten å knyte den.


Og for all del, dersom du akkurat har startet å bruke sløyfe, er ferdigknyttet sløyfe et helt greit sted å starte.


Utforsk vårt flotte utvalg av sløyfer!

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH