Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Halstørkler til menn: Slik bruker du det

Silkesjal, silkeskjerf eller silketørkle? Halstørklet har mange navn, og kan brukes til å sette prikken over i-en på bunaden eller dressen din. Siden 50-tallets kvinnelige sceneutøvere brukte halstørklet som en stilig måte å holde håret borte fra ansiktet, har herrene hoppet på trenden. Se vår veiledning for hvordan du gjør det!

Halstørkle til dressen

Halstørklet er en leken vri på slipset – den er bokstavelig talt vridd! Dette tilbehøret toner ned dressen, og gjør den «lettere til sinns». Med mindre anledningen er høyst seremoniell eller formell, passer halstørklet til de fleste formelle anledninger. Stilrene og elegante halstørkler i silke er et klassisk valg, og fungerer nesten som en erstatning til slipset i fine kveldsselskap. Et halstørkle i bomull med friske farger passer best på dagtid, for eksempel i forretningslunsjen.


Halstørklet og lommetørklet bør komplimentere hverandre. La gjerne farger og mønster gå igjen i tilbehøret ditt, men ikke gjør det for regelrett. Tilbehøret kan gjerne gå til en blå, grå eller brun ulldress. Siden den sorte dressen ofte er et tegn på formalitet, er det vanligst å bruke et slips eller en sløyfe til denne i stedet.


Les også: Dette betyr de ulike kleskodene


Det er ikke helt uten grunn at halstørklet tar seg veldig bra ut om sommeren. Tilbehøret er lett og ledig, flagrer fint i sommerbrisen, og kan minne om en nautisk knute. Derfor er det spesielt én type dress halstørklet passer perfekt til, nemlig lindressen. Med denne sommerlige, preppy kombinasjonen er det ikke vanskelig å danne seg resten av bildet: sol, kyst og fine karer. La dressen være beige, grønn eller blå, og plukk opp disse fargene i tilbehøret ellers.


Les også: Slik mestrer du preppystilen


Slik knyter du tørkle i halsen

Tenk uanstrengt – alltid. Knuten skal være løst knytt, men symmetrisk. (Tørklet skal stikke ut med lik lengde på begge sider). For å få til et fint halstørkle, bretter du det først ut på et bord så det ligger flatt. Ta tak i det ene hjørnet, og legg det over hjørnet i motsatt ende. Når du nå har dannet en trekant, kan du rulle tørklet. Start med den spisse eller lange enden – det er opp til deg. Legg halstørklet rundt halsen din, og knyt sammen endene foran. En huskeregel her er komfort. Halstørklet skal ikke sitte mer stramt rundt halsen enn at du så vidt kjenner tørklet.


Trenger du et halstørkle til antrekket? Hos Ferner Jacobsen har vi klassiske halstørkler til herre i silke og bomull. Se vårt utvalg her!

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH