Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Hvordan vaske klærne uten å slite dem ut

Selv klær av høy kvalitet er avhengig av kjærlig og skånsom behandling for at formen kan ivaretas, og du kan bevare dem i lang tid fremover. Hvordan vasker du klærne på best mulig måte?

Som enhver annen relasjon er klærne dine avhengig av vedlikehold og omsorg for å kunne trives. Dersom du venter for lenge med å fjerne rødvinsflekken, derimot, fester flekken seg og det er ofte ingen vei tilbake. Som du forstår, er det viktig å ta vare på klærne kontinuerlig.


Vask klærne skånsomt

Mange tenker at klær må vaskes på 60 grader for å få bukt med bakteriene. Det er ikke nødvendig. Vanligvis holder det å vaske klærne på 30–40 grader.


Med mindre det er snakk om hverdagsundertøy, sengetøy eller svært møkkete klær, er det best at du vasker plagg på et delikat program med lavere temperatur. Ull, silke og finere tekstilfibre har godt av egnede vaskemidler, og sentrifugering under 800 omdreininger per minutt. Slik tar du vare på tekstilfibrene, og du ivaretar plaggets form og kvalitet i lang tid.


Sjekk alltid doseringen på vaskemiddelet du bruker. Klærne blir ikke renere av mer vaskemiddel – tvert om kan rester som etterlates i klærne forårsake hudreaksjoner. Unngå også å stappe for mye klær i maskinen per vask.


Spesielle klesplagg, slik som blondeundertøy, plagg med broderier og silkeskjorter, trenger litt mer kjærlighet enn andre plagg. Vask derfor disse plaggene i dedikerte vaskeposer. Ved bruk av dette lille knepet, vil ditt favorittøy kunne vare mye lenger!


Fjern lukt og flekker for hånd

Å få en flekk på klærne i ny og ne vil skje den beste, og kroppslukt som setter seg er uunngåelig. Klart ønsker du ikke gå ut av huset med illeluktende armhuler eller en flekkete genser. Heldigvis trenger du ikke sette i gang vasken med én gang du får en flekk.


Gå over det skitne partiet med en ren, fuktig klut dyppet i vaskemiddel. For å fjerne svettelukt og dårlig lukt effektivt og skånsomt, kan du lufte plagget over natten. Slik unngår du å slite ut klærne mer enn nødvendig.


Klær i 100 prosent ull og kasjmir er mindre slitesterke enn andre tekstilfibre, så disse bør du alltid rengjøre skånsomt. Ull er selvrensende, og trenger derfor kun lufting etter bruk.


Les også: Slik vasker du kasjmir


Bruk tøymykner kun hvis nødvendig

Mange bruker tøymykner for nettopp å myke opp tøyet og få en god duft. Men bruk dette duftfremkallende vaskemiddelet med omhu. Den gjør nemlig tekstilfibrene i plagget løsere, slik at skjorter vil kunne miste spensten og treningstøy miste elastisiteten.


Det er derfor sjeldent du vil trenge å bruke tøymykneren. Har du tøy som er blitt så hardt at det er plagsomt, kan du bruke dette vaskemiddelet. Men det er ikke alle fibre som tåler produktet, så sjekk alltid merkelappen på plagget.


Ikke alle klær skal i tørketrommelen

Vanlig tøy, slik som bomullstøy, håndklær og sengetøy, vil normalt sett tåle en omgang i tørketrommelen. Plagg i sarte tekstilfibre som silke eller ull eller pentøy, blondeundertøy og treningstøy, skal du holde langt unna trommelen. Disse plaggene skal du heller lufttørke. Konsekvensene ved vanlig tørk er at plaggene krymper, blir nuppete, mister sin opprinnelige form og rett og slett ser slappere ut.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH