Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Med disse geniale tipsene får du sneakers hvite igjen

Å beholde den hvite fargen på klær kan generelt være utfordrende. Hvite sko er ekstra vanskelig, med alt bakken har å tilby av smuss og søl. Du har sikkert opplevd at dine hvite sneakers har mistet sin rene farge og sakte men sikkert blitt tildekket av andre toner. Men det finnes noen enkle grep man kan gjøre for å få tilbake hvitfargen!

Ta godt vare på hvite joggesko

For å ta det første først: man kan komme langt om man tar de riktige forhåndsgrepene før man begynner å bruke skoene. Å impregnere dem så fort man får dem, er alltid lurt. Hos Ferner Jacobsen har vi blant annet impregneringsspray fra Fiber Protector, som beskytter alle tekstiler og motvirker falming. Du kan også bruke en vannavstøtende spray fra Springyard, som beskytter mot smuss og fuktighet. Om skoene først skulle bli skitne, anbefaler vi å ikke drøye for lenge med rengjøringen. Om skitten får god nok tid til å feste seg, blir det mye vanskeligere å redde dem senere.Les også: Reparere ødelagte klær? Så enkelt kan du gjøre detVask skoene med bakepulver

Et brukbart kjerringråd er å vaske skoene med bakepulver. Bruk en romslig skål med varmt vann og bland bakepulveret med flytende oppvaskmiddel eller vaskemiddel, og bruk deretter en ren børste til å rense skoene. Du kan bruke en tannbørste om du må ta litt vanskeligere flekker. Gå forsiktig over med en fuktig klut og la skoene lufttørke. Dette burde gjøre susen!


Vask skoene i vaskemaskinen

Om skoene likevel ikke blir rene nok, kan du alltids gi dem en spinn i vaskemaskinen. Men dette gjøres på egen risiko, da noen sko tåler dette bedre enn andre. For høy temperatur kan føre til at skoene krymper, og ting som er limt sammen kan gå i oppløsning. I verste fall kan altså skoene ødelegges, men i de fleste tilfeller skal tøysko kunne vaskes på maskin, så lenge du bruker et skånsomt program og unngår sentrifugering. Vi anbefaler at du legger skoene i en vaskepose på lav temperatur – maks 30 grader. Ta ut innersålen og legg lissene i en egen vaskepose. Om du følger disse rådene, burde sneakersene bli så gode og hvite som nye igjen!


Andre gode råd

Et annet kjerringråd for å få hvitere sneakers, er å bleke dem med sitronsaft. Bland saften med vann, hell det i en sprayflaske og dekk skoen med et jevnt lag med spray. Sett dem deretter ut i sola, så flekkene blekner. Om dette ikke skulle fungere, kan du også prøve tannkrem, tro det eller ei. Her er det viktig at tannkremen er hvit, ikke farget. Bruk tannbørste med litt tannkrem og børst på flekkene. La skoene hvile et par minutter, og tørk tannkremen av med en klut med varmt vann og litt vaskemiddel. Om det ikke får bort alt, kan du gjenta prosessen. Det er lurt å bruke en tannbørste som ikke er for myk, da den tar bedre på de harde partiene, som sålen.


Se alle vedlikeholdsprodukter til sko her.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH