Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Slik vasker du kasjmir

De fleste av oss har opplevd et vaskemaskinsrelatert uhell der den nye genseren røk etter første vask. Eller har du kanskje hatt en episode med flekker hvor kjerringrådene har kommet til kort? For at vi alle skal unngå samme feil, og kanskje redde noen nye plagg fra en dyster skjebne, bør du ta noen forholdsregler.

Husk alltid å lese instruksjonene. Det er sjeldent alle plagg har de samme forutsetningene, og det er viktig at du tar utgangspunkt i hva det faktisk står på vaskelappen. Det er som regel ikke noe problem å vaske kasjmir i vaskemaskinen, men først må du dobbeltsjekke på vaskelappen at det spesifikke plagget faktisk kan vaskes i maskin.


Det meste av ull vil nuppe noe – også kasjmir. Dette er ikke til å unngå og har ingenting med kvalitet å gjøre. Nupper er lette å fjerne enten med en kasjmirkam, eller bare ved å nappe dem vekk med fingrene. Bruk gjerne vår kasjmirkam fra Ferner Jacobsen.


Ved vask bør du bruke ullinnstillingen ved maks 30 grader samt bruke et vaskemiddel uten enzymer og blekemiddel. Dropp også tøymykner. Vi anbefaler kaldere vann og så lite omdreininger som mulig. Jo stillere vannet er, jo mindre er sannsynligheten for at den krymper. Bruk helst vaskepose og unngå å vaske den med andre plagg. Vær oppmerksom på at smykker, glidelås og andre gjenstander med skarpe kanter kan skade plagget ditt. Både ull og kasjmir liker å bli luftet! Ikke vask det for mye. Kasjmir burde derimot ikke vaskes sammen med andre tyngre tekstiler som denim, og burde alltid legges i en vaskepose. Ikke fyll opp vaskemaskinen for mye, og bruk et vaskemiddel som er ment for de litt mer delikate stoffene, for eksempel vaskemiddel for ull. De fleste vaskemaskiner i dag har egne program for slike plagg, så bruk det som passer best i henhold til den maskinen du har, og velg lavest mulig sentrifugering. Er plagget fortsatt vått når det er ferdigvasket kan du presse ut den siste fukten med et håndkle.


Om det har kommet en flekk på plagget, ikke vask det på høyere grader enn anbefalt. Prøv heller å fukte den spesifikke flekken og gni inn litt flekkmiddel (følg anvisningene), deretter legg det i vaskemaskinen med resten av tøyet og vask på vanlig måte. Husk å ikke gni for hardt på flekken, da dette kan få fargen på stoffet til å løse seg opp og dermed lage en permanent flekk.Les også: Reparere ødelagte klær? Så enkelt kan du gjøre det Er uhellet først ute?

Har du krympet et plagg av ull eller kasjmir kan du håndvaske plagget med balsam og strekke det ut for tørk. Dette er et kjerringråd som faktisk fungerer!


En kasjmirgenser eller annet plagg i kasjmir tørkes ved å rulle det i et mykt håndkle, trykke forsiktig på håndkleet og så tilslutt la det tørke liggende flatt på toppen av håndkleet. Kasjmirplagg skal brettes og legges flatt, ikke henge. Dersom du ønsker å tørke det ute bør du unngå direkte sollys. Når et plagg ikke brukes over tid bør det legges i en støvpose eller lukket klespose. Legg gjerne ved sedertrekuler eller en lavendelpose – det holder uvelkomne møll på avstand.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH