Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Hva er egentlig en smoking?

En smoking minner på mange måter om en dress, men er ansett som et mer elegant og sofistikert selskapsantrekk du kan bruke til mer høytidelige anledninger. I denne artikkelen forteller vi deg hva smoking er, når og hvordan den skal brukes, og hvorfor du bør investere i en pen smoking.

En smoking et klassisk og elegant uttrykk. Der en dress kan kombineres med t-skjorte, sneakers og på hundrevis av andre måter, finnes det tydelige retningslinjer for hvordan smokingen skal brukes. En smoking består av en dressjakke med silkeslag og en bukse med silkebånd langs bena, lakksko, en smokingskjorte og en sløyfe. Det er essensielt at alle disse delene brukes samtidig. Noen velger også å ha et magebelte av silke, men det er frivillig.


En smokingskjorte skal være hvit, ha dobbel mansjett og skal ha smokingknapper eller skjulte knapper, ikke vanlige skjorteknapper. Dresskoene skal være sorte og av lakkskinn, men kan være av Oxford, Derby, Whole Cut eller Loafer-modell. En tradisjonell smoking er sort, men det har blitt mer og mer vanlig å kjøpe blå smoking, som fremstår som like formell.


Når bruker jeg en smoking?

Smoking er et formelt og tidløst antrekk som blant annet kan brukes i bryllup, på operaforestillinger, på gallaer og gjerne på nyttårsaften. Det blir som oftest poengtert i invitasjonen om det skal eller kan benyttes smoking. Mange velger å gifte seg i smoking, og det er viktig å avklare med brudgommen om du som gjest kan bruke smoking i deres bryllup eller ikke. Gifter brudgommen seg i dress er det absolutt ikke tillatt med smoking.


Tidligere var normen at man ikke skulle bruke smoking på dagtid, men dette blir ikke praktisert i Norge i stor grad lenger.


Hvorfor skal jeg kjøpe en smoking?

De fleste menn i Norge bruker dress i formelle anledninger. Når man bruker det samme antrekket på en galla som på julaften føles ikke den gallaen like sofistikert som den burde. Å bruke smoking vil løfte de formelle begivenhetene, og få de til å føles enda mer spesielle, da det ikke finnes noe fullt så elegant som en mann i smoking. Selvtilliten du får av å se deg selv i speilet i en smoking vil nok ikke kunne overgås, og du vil glede deg til anledninger der du kan bruke den.


Selv om en smoking er en investering, er det ikke et plagg du bruker ofte, og moten endrer seg ikke. Det betyr at om du kjøper en smoking, kan du ha den resten av livet om den behandles pent.Les også: 15 plagg alle menn må ha i garderoben Hos oss i Ferner Jacobsen kan du få smoking i flere ulike prisklasser. Ta en kikk på vårt utvalg av smokinger og livkjoler her, eller kom innom og prøv dem i en av våre butikker – vi står klare til å hjelpe deg!

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

  • 15% bonus på alle ordinære varer
  • Fri frakt over 199,-
  • Digitale kvitteringer
  • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH