Rask levering og gratis retur

Mer enn 100 år

Bonus på alle ordinære varer

Ønskeliste

Laster inn dine lagrede produkter …

Jobbklær: Slik kler du deg på kontoret

Jeans eller chinos? Strømpebukser eller bare legger? Flate eller høye sko? Dette er noen av mange spørsmål som kan dukke opp når man skal velge jobbantrekk. For å kle seg for kontoret er ikke alltid en enkel oppgave. Stikkordet er å tilpasse deg kontormiljøet der du jobber.

Selv om ikke alle arbeidsplasser har en offisiell dresskode, er det likevel som oftest en forventning til hvordan du skal kle deg på kontoret. Her gjelder det å observere miljøet eller hvordan sjefen din kler seg.


I denne artikkelen gir vi deg gode råd til kontorantrekk med utgangspunkt i de mest vanlige dresskodene.


Jobbklær til dame

Hvis ditt jobbmiljø er relativt uformelt og du ikke har direkte kontakt med kunder, kan du fint gå for en avslappet, casual look. Da er ofte et par pene jeans, en strikkegenser og lave sko helt innafor. Vær bare klar over at «casual» ikke er det samme som «ustelt». Husk at du skal representere arbeidsplassen din, og det å møte opp i for eksempel hullete eller møkkete klær kan indikere at du ikke bryr deg om jobben.


Den såkalte «business casual»-dresskoden fungerer veldig bra i de fleste kontormiljøer i Norge. Profesjonalitet er et viktig nøkkelord her, men det er samtidig mye rom for komfort i klesveien. Et par mørke jeans, boots og en blazer er derfor midt i blinken. Hold deg helst til nøytrale toner som grå, sort, brun, beige og hvit og unngå knalle farger og mønstre.


Hvis du hører til i et formelt jobbmiljø, er det litt mindre rom for kreativitet enn andre dresskoder. Hos mange med en «formell business»-dresskode er det krav om å kle seg i eksempelvis dress eller blyantskjørt. Da bør du holde deg til klassiske, høye sko og alltid bruke strømpebukser til skjørt og kjoler – også om sommeren.


Les også: Dress to impress! Slik kler du deg på jobbintervju


Jobbklær til herre

Uformelle kleskoder blir stadig mer vanlig i ulike business-miljøer, som for eksempel i mindre familiebedrifter, kreative yrker, unge start-ups og i motebransjen. Et uformelt og casual jobbantrekk til herre kan for eksempel være et par pene jeans eller chinos kombinert med en lys skjorte eller en strikkegenser. Slitte joggesko hører til på treningssenteret, men et par freshe sneakers er et fint alternativ.


I motsetning til et avslappet jobbantrekk, krever en «business casual»-dresskode at antrekket har et forretningsmessig uttrykk. En blazer er derfor alltid et trygt valg. Kvalitetsbukse og dressko er som oftest essensielt. Noen arbeidsplasser krever også at du går med slips og at skjorten er stappet ned i buksen.


I et mer formelt jobbmiljø, med en «formell business»-kleskode, er det vanlig for menn å kle seg i en mørk dress, lys skjorte, slips og nypussede sko.


Les også: 15 plagg alle menn må ha i garderoben


Kontorklær: Dette bør du unngå

Uavhengig av dresskoden på din arbeidsplass, finnes det noen generelle tommelfingerregler å følge når det gjelder kontorklær. Du bør unngå å møte opp på kontoret i:


 • Møkkete eller hullete klær
 • Slitte joggesko
 • Hettegensere
 • Overdeler med dyp utringning
 • Gjennomsiktige klær
 • Shorts
 • Sandaler


Kvalitetsklær som varer

Når du skal bygge din jobbgarderobe, gjelder det å se etter klassiske plagg i kvalitetsmaterialer som du kan ha nytte av i lang tid. Hos Ferner Jacobsen finner du et bredt utvalg av klær, sko og tilbehør fra merker som setter kvalitet i høysetet. Utforsk hele utvalget til dame eller herre, eller kom innom en av våre butikker for god veiledning. Ønsker du å handle i fred og ro og få rådgivning skreddersydd for dine behov, kan du alltid booke tid til privat shopping med en av våre rådgivere.

BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB

 • 15% bonus på alle ordinære varer
 • Fri frakt over 199,-
 • Digitale kvitteringer
 • Eksklusive og personlige tilbud
Ferner Jacobsen

Kontakt oss

Vi er som regel tilgjengelig på telefon og chat i butikkens åpningstider, men kontakt oss gjerne via e-post.

Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
Ferner Jacobsen
TEH